Nooit eerder nam ik kennis van een technologie die in één keer inzicht geeft

Optimaal gevoed met Being in Balance
 

Being in Balance Coach en Orthomoleculair therapeute Ebony vertelt in deze blog over haar ervaringen met de technologie en waarom Being in Balance een bijzondere aanvulling is geworden in haar werkwijze.

Als psycholoog, orthomoleculair therapeute en hypnotherapeute ben ik altijd op zoek naar manieren om gezondheid zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Ik geloof erin dat alle levels van gezondheid (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch) met elkaar verbonden zijn en dat optimale gezondheid alleen bereikt kan worden door op al deze niveaus te werken.

Ook vind ik het belangrijk om met gedegen meetinstrumenten te werken want; meten is weten!

Meten is weten
 

Zeker binnen de orthomoleculaire therapie (voedingsgeneeskunde) is zowel bij cliënten als therapeuten een grote behoefte aan metingen. Daarom werkte ik altijd met laboratorium onderzoeken om bijvoorbeeld vitamines & mineralen, hormonen en darmgezondheid in kaart te brengen. Vaak zijn er tal van onderzoeken nodig om goed inzicht te krijgen op slechts een fractie van de gezondheid en is het een kostbare aangelegenheid. 

Nooit eerder nam ik kennis van een technologie die in één keer inzicht geeft op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch niveau.

Tot ik in aanraking kwam met de Being in Balance coachingsmethode. Ik kon het bijna niet geloven en daarom wilde ik het ook direct zelf ervaren.
Het viel me op dat de Quickscan zo ontzettend snel, eenvoudig en prettig kan worden ondergaan.

Geen bloedprikken, geen inwendig darmonderzoek… Niet wachten op de uitslag..
Nee, je zit gewoon met een koptelefoon (biofotonen triggersensor) op een stoel en binnen enkele minuten wordt je hele systeem uiterst nauwkeurig gemeten.

De hoeveelheid informatie, inzicht en handvatten om op voort te borduren zijn enorm en zouden normaliter vele consulten bij verschillende disciplines vereisen om ook maar in de buurt te komen van dezelfde informatie.

 

Advies over voeding

 Zo waardevol om een complete lijst te ontvangen met een onderscheid in voedingsmiddelen die in het bijzonder goed voor je zijn, die neutraal zijn en voedingsmiddelen die je beter kan vermijden. Dit is een enorm voordeel op lab testen die enkel laten zien of er voor een beperkt aantal voedingsmiddelen een intolerantie of allergie is opgebouwd en waarmee je nog niet weet wat je het beste wél kunt eten. 

Daarbij wordt de lijst ook nog eens specifiek afgestemd op jouw organen.

Want wat de meeste mensen niet weten is, dat niet elk voedingsmiddel wat de voedingsstoffen bevat die jij nodig hebt, ook gezond voor je is om te eten. Dit heeft ermee te maken of een voedingsmiddel energetisch, in frequentie past bij de frequentie van je organen.

Neem nou een broccoli, een voedingsmiddel waar de meesten het over eens zijn dat het gezond is en belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Dit kan een superfood zijn voor de een, maar een belastend voedingsmiddel voor de ander, ook wanneer er niet per se sprake is van een voedselintolerantie.

Ook is het heel belangrijk om te weten of je jouw voedsel wel goed verteert. Al eet je nog zo gezond, als je niet verteert wat je eet haal je er ook geen energie uit. Zeker in de Westerse wereld, waar iedereen in zekere zin te maken heeft met stress, zijn er meer mensen mét verteringsproblemen dan zonder, al dan niet onbewust.
De scan brengt ook dit prachtig in kaart, over het gehele verteringsstelsel, van “de mond tot de kont”.

Daarnaast is het altijd goed om te weten of je inmiddels een nutriënten tekort hebt ontwikkeld. Hiervoor zou wederom een apart lab onderzoek nodig zijn. De scan laat dit direct zien. Bovendien is het mogelijk om supplementen te testen. Want hoe hoog kwalitatief een supplement ook is, het zou kunnen dat het (op dit moment) geen verbetering geeft op jouw gestel. Hoe zonde dus om zomaar allerlei supplementen aan te schaffen, hoe goed ze ook bekend staan.

En dan zijn er nog hele belangrijke andere factoren die vaak niet worden meegenomen bij het ontwikkelen/ handhaven van een gezond voedingspatroon/ leefwijze. Namelijk dat wat er mentaal, emotioneel en onbewust speelt.

De meeste mensen staan er niet bij stil dat o.a. maag- en darmklachten, cravings, voedselintoleranties, nutriënten tekorten hierdoor direct en indirect worden beïnvloed.

Een enorme verrijking van de therapie

Het aanpassen van voeding en suppletie alleen is daarom vaak niet voldoende om optimale gezondheid en vitaliteit te bereiken.
Ik heb mensen in mijn praktijk gehad die keurig hun voedingspatroon aanpasten, aanvullend supplementen slikten, voldoende slaap, beweging en ontspanning kregen, zich emotioneel goed leken te voelen en tóch klachten bleven houden. Enorm frustrerend als je dan niet weet waar je het zoeken moet.
En er is geen lab onderzoek dat je kan vertellen welke onverwerkte emoties of belemmerende overtuigingen er (onbewust) voor zorgen dat je bepaalde klachten blijft ervaren. Maar ook dit laat de scan ‘spot on’ zien.

Voor mij als therapeut, maar ook volgens mijn cliënten is het een enorme verrijking van de therapie.
Nooit eerder kon ik zo snel en doelgericht naar de kern en daadwerkelijke oorzaak van een klacht/ probleem en daarmee gericht de juiste behandeling inzetten.
Wat mij betreft zou dit dan ook een terugkerend onderdeel binnen een gezonde leefwijze mogen vormen en ik kan niet wachten om het meer mensen te laten ervaren!

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Lees ook:

‘Back from burn-out’

Inleiding In de snelle ratrace van het moderne leven worden we soms geconfronteerd met de duistere schaduw die burn-out heet. Het begon als een term uit de jaren zeventig, gegroeid uit een combinatie van fysieke uitputting en emotionele

Lees Blog »

Manage your Mind, Mind your Food!

Holistische Voeding: Voed Lichaam, Geest en Ziel Voeding is veel meer dan alleen het vullen van onze maag. Het is een krachtig instrument dat ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn kan beïnvloeden. Een holistische benadering van voeding

Lees Blog »
Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief