Voor wie de wereld wil helpen helen

Soms hoor je iets op een conferentie in een gesprek in de wandelgangen wat opeens sterk met je resoneert en je volledige aandacht heeft. Dat gebeurde bij mij zo’n 15 jaar geleden op een seminar over Gezondheid.

Daar sprak ik in de pauze een dame, ik weet jammer genoeg haar naam niet meer, die in Duitsland een nieuwe technologie was tegengekomen die slechts met een ‘koptelefoon’ (biofotonen trigger sensor) op het hoofd betrouwbaar, en met grote nauwkeurigheid, balans, disbalans en stressbelasting zou kunnen meten in het hele lichaam.

Ik was toen al zo’n 10 jaar bezig om vitaliteit, welzijn en bewustzijnsgroei te faciliteren in organisaties. Ondermeer met hartcoherentie training, waarbij ik met een biofeedback systeem direct het effect van stressregulatie technieken op het hartritme kan waarnemen op een scherm. Heel cool, maar het héle lichaam kunnen scannen met alleen een koptelefoon op fascineerde me nog meer en riep tegelijkertijd veel vragen op.

 

De scantechnologie 

Uiteindelijk kwam ik uit bij de fabrikant van de deze technologie, een familiebedrijf uit Hamburg in Duitsland. Tot mijn verbazing gebruikten al zo’n 600 ‘Heilpraktiker’ (equivalent van de Nederlandse natuurgeneeskundige) en zo’n 300 reguliere artsen deze technologie vooral in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De eerste ontwikkelingen van deze Being in Balance technologie zijn gedaan op Stanford Medical voor het Amerikaanse leger en later door de Russen voor zowel hun elitetroepen in het leger als voor hun kosmonauten. De wens was om voor hun kosmonauten een systeem te ontwikkelen dat eventuele disbalans in het lichaam kan detecteren zelfs nog vóór het zich fysiek heeft gemanifesteerd. Een zieke astronaut uit de ruimte terug halen is immers heel kostbaar.

Alles bij elkaar heeft 50 jaar onderzoek en ontwikkeling geleid tot het ontstaan van dit systeem, een miljardenproject. Des te bijzonder dat deze technologie in de vorm van Being in Balance coaching nu ook in Nederland beschikbaar is voor particulieren, professionals in organisaties en voor topsporters die hun gezondheid, prestaties en welbevinden op een hoger plan willen brengen.

 

Mijn eerste BodyMindScan

Toen ik 15 jaar geleden voor het eerst zélf gescand werd vond ik dat best wel spannend. Ik sliep in die tijd extreem slecht en al snel bleek uit de body-mind scan dat dat met een kindertrauma te maken had. Toen ik 3 was gingen na 20 jaar huwelijk mijn ouders uit elkaar en belandde ik samen met mijn broer en 2 van mijn zussen in een kindertehuis te Heel in Limburg. Dat was heel traumatisch. Wel ironisch ook: een verlatingstrauma oplopen in ‘Heel’.

Het Engelse woord ‘heal’ komt namelijk van ‘whole’ ofwel ‘Heel’. Net als het Nederlandse woord ‘heilig’ vroeger ‘helig’ was: ofwel iemand die heilig is is een persoon die weer ‘Heel’ is! Voor mij begon die dag de reis om op een diep niveau, ver voorbij het trauma, weer heel te worden. Door te werken met de scan raakte dit proces in een enorme stroomversnelling.

In die eerste Being in Balance body-mind scan kwamen vlekkeloos de stressbronnen en disbalansen in detail naar voren en kreeg ik in 1,5 uur inzichten en aanknopingspunten die ik in jaren niet had gekregen. Dat was het punt waarop ik dacht ‘dit is supercool’ hier wil ik zelf héél veel mensen mee gaan helpen.

Lang verhaal, kort: Mijn bedrijf werd uiteindelijk leverancier van deze technologie en ik ontwikkelde Being in Balance coaching als methode op basis van deze quantumtechnologie. Niet wetende dat me een groot avontuur te wachten stond vol met ups en downs, een échte ‘bumpy ride’! Want werken met een methode die enorm ‘disruptive’ is maakt een hoop los bij mensen, ook in mijn omgeving en vakgebied.

 

Quantumfysica

Toch staan steeds meer coaches en onderzoekers, ook in de wetenschappelijke wereld, open voor quantumfysica en bijvoorbeeld quantumcomputers. Vanuit de quantumfysica gezien is alles energie, informatie en bewustzijn. Einstein, Niels Bohr en moderne quantumfysici als David Bohm, Karl Pribram, Burkhard Heim en Anton Zeilinger spreken van een door geest en materie verbonden informatieveld.

Zo heeft de quantumwetenschap ontdekt dat elke lichaamscel en elk orgaan als het ware een soort van ‘wifi’ station is dat informatie uitzendt naar en ontvangt van andere lichaamsdelen. Elke orgaan heeft een unieke frequentie net als bijvoorbeeld een radiozender. Door de ontvangen frequenties te vergelijken met referentiewaarden uit de uitgebreide database kunnen we met de Being in Balance technologie zien of een orgaan in of uit balans is en of er bijvoorbeeld sprake is van stressbelasting.

 

Vliegensvlug naar de kern van de zaak

Op deze manier kunnen we met Being in Balance vliegensvlug naar de ‘kern van de zaak’ gaan en de essentie van mogelijke disbalansen aanpakken op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Je ziet tijdens de uitvoer van de body-mind scan, die slechts een paar minuten duurt, energiewaarden en energiecurven van je lichaam voorbij komen. Na het scannen gebruikt de Being in Balance coach de informatie uit de scan en begint de eigenlijke coaching.

 

Vernieuwers en veranderaars  

Being in Balance coaching is echt een positief disruptieve methode voor de coachingsmarkt. Het is gebaseerd op pure wetenschap maar dan wel quantumfysica, epigenetica en spectografie. Daarom werkt Being in Balance coaching het best voor mensen met een open mind die durven gaan voor hun persoonlijke ontwikkeling en groei. We richten ons vooral op vernieuwers en veranderaars in bedrijven, in de topsport en bij het selecteren en opleiden van Being in Balance coaches.

Trainer Gertjan Verbeek bij AZ was zo’n innovator, trainer Phillip Cocu van PSV was zo’n vernieuwer evenals Toon Gerbrands destijds Algemeen Directeur van PSV.

Maar ook Accenture waar Being in Balance wordt ingezet in het Truly Energized programma, Philips waar het wordt ingezet voor versnelde re-integratie en PwC waar de 100 dagen Be Well, Work Well Challenge begint en eindigt met een Being in Balance coaching sessie zijn organisaties die openstaan voor vernieuwing en groei.

Een andere groep die heel innovatief is is Team Vitaal van de Politie Noord Holland waarbinnen 5 Being in Balance coaches zijn opgeleid. Veel innovatie binnen de Politie op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit komen bij hen vandaan.

Belangrijk daarbij zijn natuurlijk de resultaten waar Being in Balance coaching aan heeft mogen bijdragen: AZ won de KNVB Beker, PSV won 3 keer het landskampioenschap, bij Philips waren na 3 maanden de deelnemers met langdurig verzuim gemiddeld weer voor 60% aan het werk en bij PwC zagen we na 100 dagen gemiddeld 50% vitaliteitstoename.

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Lees ook:

‘Back from burn-out’

Inleiding In de snelle ratrace van het moderne leven worden we soms geconfronteerd met de duistere schaduw die burn-out heet. Het begon als een term uit de jaren zeventig, gegroeid uit een combinatie van fysieke uitputting en emotionele

Lees Blog »

Manage your Mind, Mind your Food!

Holistische Voeding: Voed Lichaam, Geest en Ziel Voeding is veel meer dan alleen het vullen van onze maag. Het is een krachtig instrument dat ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn kan beïnvloeden. Een holistische benadering van voeding

Lees Blog »
Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief