Professor Bruce Lipton:‘The Being in Balance Method can heal the world’

Op welke manieren bepalen gedachten je leven?
 

Professor Bruce H. Lipton is celbioloog, docent en onderzoeker aan gerenommeerde universiteiten in Amerika. Hij was een wetenschapper pur sang totdat in 1985 zijn visie dat genen bepalen wat de cellen in ons lichaam doen compleet veranderde. Hij ontdekte dat het leven van een cel voornamelijk reageert op signalen uit de omgeving en nauwelijks door onze genen wordt bepaald. 

Door wetenschappelijk onderzoek te doen kwam hij tot de ontdekking dat gen activatie onder bepaalde omstandigheden kan veranderen. Bruce Lipton deelt in zijn boek ‘De biologie van de overtuiging’ de ontdekking dat gedachten, emoties en overtuigingen ons welbevinden kunnen beïnvloeden en dat we geen slachtoffer zijn van onze genen. Hij ontdekte dat het niet de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat de genen worden ‘aan- en uitgezet’ door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waar-nemingen, onze gedachten en overtuigingen. Dit wordt ook wel ‘epigenetica’ genoemd

 

De term epigenetica wordt gebruikt voor een aantal nieuwe onderzoeksgebieden in de biologie die nauw verbonden zijn met de genetica. Het Griekse voorvoegsel ‘επι’ (epi) wordt in de Nederlandse taal veelal vertaald als ‘op’ of ‘bij’. (als in epicentrum, epidermis, enz.) Of zoals Bruce Lipton het noemt ‘control above the genes’. Dit epimechanisme heeft te maken met de mogelijkheid voor het DNA om een gen aan of uit te zetten.

 

Professor Lipton toont aan dat overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen. Zijn uiterst hoopvolle bevindingen worden beschouwd als een van de grote doorbraken in de nieuwe wetenschap. Het lijkt erop dat we ons bewustzijn zodanig kunnen trainen dat we gezonde overtuigingen kunnen scheppen. Daarmee hebben we de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven.

 

 

 
Ontmoeting met Bruce Lipton, ‘international leader in bridging science and spirit’


In 2014 verzorgde Professor Lipton een seminar van een dag in Maarsen georganiseerd door Liesbeth Bakker van Bliz Events. Liesbeth en ik kennen elkaar al jaren en delen dezelfde passie voor bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei en ik had haar eerder een Being in Balance sessie met de bodymindscan laten ervaren waar ze erg van onder de indruk was. 

 

Omdat we met Being in Balance ook epigenetische imprints kunnen meten (emotioneel significante gebeurtenissen die een sterke indruk op je lijf hebben gehad), ontstond het idee om Bruce Lipton in de lunchpauze van het congres een Being in Balance sessie aan te bieden. Normaliter is dit onmogelijk bij dit soort beroemde sprekers maar Liesbeth had als organisator van het event direct contact met hem en toen zij haar Being in Balance ervaring met hem deelde was hij direct getriggerd en nieuwsgierig en wilde hij heel graag een sessie ervaren.

 

Hij was stipt op tijd en had er duidelijk zin in. Een ontzettend warme, aimabele en intelligente persoonlijkheid! En ook iemand waar maar een paar woorden uitleg nodig waren over de werking van de scan omdat hij een autoriteit is in het veld van quantumphysica. 

 

Niet voor niets staat hij bekend als ‘international leader in bridging science and spirit’.

In de sessie kwam snel naar boven waar zijn energieresources zaten maar ook waar hij energie aan verloor en welke organen stressbelasting hadden. Tijdens het proces raakt hij steeds meer gefascineerd, zeker toen we dieper in de oorzaken van de stress op psycho-emotioneel niveau doken, zoals een diepe imprint van een ervaring uit zijn jeugd. 

 

En daar was de epigenetica, meetbaar én zichtbaar zelfs tot op cel- en dna niveau, waar hij al die jaren onderzoek naar gedaan had en in gedoceerd had. Zijn mond viel letterlijk open van verbazing! 

 

 

Jouw ‘psycho-emotionele biografie’

In de Being in Balance bodymindscan kunnen we als het ware een ‘psycho-emotionele biografie’ maken van belemmerende overtuigingen die ontstaan zijn door emotioneel significante gebeurtenissen. Zelfs van prenatale gebeurtenissen die plaatsvonden toen je nog in de baarmoeder zat. Omdat elke imprint een bepaald samengesteld frequentiepatroon in het lijf genereert kan het orgaan van een gemeten persoon spectografisch worden vergeleken met de enorme uitgebreide Being in Balance database en kunnen we zo heel nauwkeurig deze patronen in kaart brengen.ia 

Een voorbeeld: 

Stel dat de relatie tussen twee aanstaande ouders tijdens de zwangerschap werd verbroken doordat de echtgenoot de zwangere vrouw heeft verlaten voor iemand anders. Dan kan, via de gedachtengang van de moeder, in het kind onbewust de overtuiging ontstaan ‘ik ben niet goed genoeg’. Een zwangerschap duurt 9 maanden en in dit voorbeeld kan deze overtuiging een epigenetische imprint creëren in het ontwikkelende kind in de baarmoeder van ‘ik ben niet goed genoeg’. 

Fast forward 25 jaar later in dit voorbeeld: 

Het kind is nu een volwassen management consultant en mag pitchen voor een grote opdracht samen met 3 andere bureau’s. Op het moment supreme, vaak onder druk, kan deze oude overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ weer opduiken en de prestatie op dat moment negatief beïnvloeden zónder dat de betreffende persoon zich daar bewust van is. Misschien heeft de consultant van een van de concurrerende bureau’s in dit voorbeeld de diepe overtuiging ‘ik heb zelfvertrouwen, ik kan alles aan’ wat juist een helpende mindset is om in de pitch de opdracht binnen te slepen en hij wint de deal!

Op deze manier liepen we dus ook door de belangrijkste epigenetisch imprints van Professor Lipton en werden deze voor hem bewust gemaakt wat hem, in het uur dat we met hem hadden, een enorme quantumsprong in bewustzijn opleverde. 

 

Gedachten zijn krachten!

 

Als je je meer en meer bewust wordt van belemmerende overtuigingen kun je deze stap voor stap leren ‘omdenken’ zodat deze tot helpende gevoelens en helpend gedrag gaan leiden om zo stap voor stap het leven te helpen creëren zoals je dat graag zou willen. 

Gedachten energie kan de eiwitten die de functies van de cel bepalen activeren of remmen via constructieve (harmonische) en destructieve interferentie. De neurologische verwerkingscapaciteit van de onderbewuste geest is miljoenen malen krachtiger dan de bewuste geest! Uit onderzoek blijkt dat minstens 70% van alle ziektes stress gerelateerd zijn: door het ervaren van onprettige gevoelens veroorzaakt door onbewust niet helpende gedachten voortkomend uit onbewust niet helpende overtuigingen verliezen we energie en worden we uiteindelijk ziek. 

‘rewrite the ‘software’ of your mind in order to change the ‘printout’ of your life’  – Bruce Lipton

 

Je leven is als het ware een ‘print-out’ van je (onbewuste) programmeringen.

Je kunt jezelf ‘herprogrammeren’ als de onderbewuste en bewuste geest in lijn met elkaar worden gebracht. Dat is de essentie van Being in Balance coaching.

 

 

In het kort, zoals Bruce Lipton het zelf zegt: 

 

‘Onze overtuigingen creëren onze biologie. De programmeringen van je onderbewuste worden als het leven dat je ervaart uitgedrukt. Herschrijf het programma en je herschrijft je leven 

Terug naar de sessie met Bruce Lipton in  lunchpauze van zijn seminar. Waar hij vooral van onder de indruk was was dat in Being in Balance alle wetenschappelijke concepten bijeen kwamen waar hij al die jaren al mee bezig was: epigenetica, spektroskopie (frequenties meten en analyseren), biofotonen (lichtfrequenties die cellen uitzenden en ontvangen), skalargolven (ofwel longitudinale golven, volgens Prof. Meyl is deze vorm van golven de manier hoe de natuur communiceert) én quantumfysica. 

En wij zijn ontzettend trots op de testimonial die hij de dag na zijn sessie naar ons stuurde:

“With special appreciation for the Being in Balance® method – it is an important part of our evolution – for it can heal our world!”

 

Onthoud: Je bent geen slachtoffer van je genen maar dirigent van je leven. Maak er iets moois van en geniet ervan!
 

Lees ook:

’De Biologie van de Overtuiging’ door dr. Bruce Lipton

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Lees ook:

‘Back from burn-out’

Inleiding In de snelle ratrace van het moderne leven worden we soms geconfronteerd met de duistere schaduw die burn-out heet. Het begon als een term uit de jaren zeventig, gegroeid uit een combinatie van fysieke uitputting en emotionele

Lees Blog »

Manage your Mind, Mind your Food!

Holistische Voeding: Voed Lichaam, Geest en Ziel Voeding is veel meer dan alleen het vullen van onze maag. Het is een krachtig instrument dat ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn kan beïnvloeden. Een holistische benadering van voeding

Lees Blog »
Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief