Pepijn van der Meulen

Over Pepijn

Inspirerend, Energiek, Empatisch, Sportief en Prestatie gericht

‘Pepijns kracht en interesse ligt bij het ondersteunen van mensen in leidinggevende posities die met grote regelmaat moeten presteren onder druk. Bedrijfsatleten waarvan verwacht wordt dat ze zich snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Op zoek zijn naar innerlijke eenvoud zodat ze beter om kunnen gaan met externe complexiteit. Zijn motto; ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Waar kom ik vandaan?

Pepijn kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de Golfsport. Had hier talent voor en selecteerde zich voor de Oranje selectie. Met gepaste trots en plezier mocht hij Nederland een aantal jaren vertegenwoordigen in het buitenland. In zijn top sport jaren heeft hij naast een hoop positieve ervaringen ook te maken gehad met tegenslagen. Hij is zich toen heel bewust geworden van de Body and Mind verbinding en hoe je die positief kan beïnvloeden om beter te worden. Na het afronden van een bachelor Fysiotherapie en een master Human Development (Psychologie van Arbeid & Gezondheid) kreeg zijn holistische mensbeeld meer wetenschappelijk grondslag. Tegelijk kwam hij er achter dat de top sport op een aantal aspecten tientallen jaren voorloopt op het bedrijfsleven als het gaat om duurzaam presteren. Vandaar dat hij al in 2002 samen met twee vrienden een bedrijf is begonnen met als missie:  Nederland in  Olympische vorm, te beginnen met het bedrijfsleven’.

Waar ben ik nu?

Pepijn is oprichter van Lifeguard en auteur van het in 2011 verschenen boek ‘Gezond gedrag is besmettelijk’ handboek voor vitaliteit, gezondheidsmanagement en duurzaam inzetbaarheid. Hij is op dit moment actief als Executive Performance Coach, trainer en adviseur binnen het bedrijfsleven. Klanten waar hij persoonlijk veel voor heeft kunnen beteken zijn EY, Achmea, Accenture en USG people. Hij is getrouwd met Nicole en heeft drie zonen. Zijn passie is nog steeds golfen en om fysiek fit te blijven doet hij aan boks training.

Waar ga ik naar toe?

“Lead by Example”

Uit het optimaliseren van energie van mensen, teams en organisaties haalt Pepijn hij zijn voldoening. Hier heeft hij dan ook de afgelopen dertien jaar veel ervaring in opgebouwd. Nu hij gecertificeerd is als Being in Balance Coach kan hij nog sneller naar de kern van de zaak gaan en problemen bij de wortels aanpakken. Door onnodig energieverlies in kaart te brengen en vervolgens te elimineren begeleid Pepijn mensen naar duurzaam top prestaties en meer persoonlijke voldoening. In aanvulling op het Being in Balance concept gebruik hij een mix van Positieve Psychologie, MBTI, Neuro leadership, Alpha meditatie, Epigenetics en zijn persoonlijke ervaring uit de top sport. Voor iedere deelnemer maakt hij een Persoonlijk Actie Plan dat volledig is afgestemd met de persoonlijke wensen van de cliënt. Het probleem is vaak niet dat mensen niet weten wat ze moeten doen maar niet doen wat ze weten. Hij is er op gericht om dat gat voor jou kleiner te maken.

Mijn persoonlijke missie

Heel Nederland naar Olympisch niveau te beginnen met de top van het bedrijfsleven en de publieke sector.

Become your own Lifeguard!

Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief