Het beste van Westerse én Oosterse geneeswijzen in Being in Balance coaching

In de afgelopen jaren is er een toenemende interesse in de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen. Dit is niet verwonderlijk gezien de voordelen die deze twee benaderingen van gezondheidszorg bieden. Terwijl de westerse geneeskunde zich richt op het behandelen van ziekten en symptomen, richt de oosterse geneeskunde zich op het behouden van een gezonde balans in het lichaam en de geest. In dit blog gaan we in op de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen en waarom het zo belangrijk is om het beste van beide werelden te verbinden en te gebruiken bij preventie en genezing van mensen.

Wat is oosterse geneeskunde?

 

Oosterse geneeskunde is een verzamelnaam voor verschillende geneeswijzen uit Azië, waaronder de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), de Ayurvedische geneeskunde uit India en de Japanse Shiatsu-massage. Deze geneeswijzen zijn gebaseerd op het idee dat het lichaam en de geest met elkaar verbonden zijn en dat het behoud van een gezonde balans tussen deze twee essentieel is voor een goede gezondheid. Oosterse geneeskunde omvat diverse praktijken, waaronder acupunctuur, kruidengeneeskunde, tai chi en qigong.

Wat is westerse geneeskunde?

 

Westerse geneeskunde is de traditionele geneeskunde die in het Westen wordt beoefend en is gebaseerd op wetenschappelijke principes en onderzoek. Westerse geneeskunde richt zich voornamelijk op het behandelen van ziekten en symptomen met behulp van medicijnen, operaties en andere medische procedures.

Waarom de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen belangrijk is.

 

De integratie van oosterse en westerse geneeswijzen is belangrijk omdat deze benaderingen elkaar aanvullen en versterken. Terwijl westerse geneeskunde zich richt op het behandelen van ziekten en symptomen, richt oosterse geneeskunde zich op het behouden van een gezonde balans in het lichaam en de geest. Dit betekent dat de oosterse geneeskunde zich meer richt op preventie en het verbeteren van de algehele gezondheid, terwijl westerse geneeskunde zich meer richt op het behandelen van ziekten en symptomen.

Door het combineren van beide benaderingen kunnen we een holistischer beeld krijgen van de gezondheid van een persoon en kunnen we een breder scala aan behandelingen aanbieden. Zo kan bijvoorbeeld acupunctuur worden gebruikt om pijn te verlichten en stress te verminderen, terwijl medicijnen worden gebruikt om de onderliggende oorzaak van de aandoening te behandelen.

Bovendien zijn er steeds meer wetenschappelijke studies die de effectiviteit van verschillende oosterse geneeswijzen aantonen. Zo heeft bijvoorbeeld een studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association aangetoond dat acupunctuur effectief kan zijn bij het behandelen van chronische lage rugpijn. Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Oncology, toonde aan dat een combinatie van acupunctuur en chemotherapie de bijwerkingen van de behandeling kan verminderen en de algehele kwaliteit van leven van patiënten kan verbeteren.

Daarnaast biedt de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen ook de mogelijkheid om de behandelingen meer op maat te maken voor de individuele patiënt. Door bijvoorbeeld te kijken naar de individuele constitutie en symptomen van de patiënt volgens de principes van de oosterse geneeskunde, kan een behandeling op maat worden gemaakt die beter aansluit bij de behoeften van de patiënt.

Oosterse geneeskunde

Westerse geneeskunde

Acupunctuur en acupressuur kunnen pijn verlichten en helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen

Medicatie kan worden voorgeschreven om pijn te verlichten en aandoeningen te behandelen

Yoga, tai chi en meditatie kunnen helpen bij stressvermindering, verbetering van de flexibiliteit en algemene gezondheid van de geest en het lichaam

Cognitieve gedragstherapie en psychofarmaca kunnen helpen bij de behandeling van angststoornissen en andere mentale aandoeningen

Ayurveda-therapie kan helpen bij het reinigen en ontgiften van het lichaam, evenals het versterken van het immuunsysteem

Operaties en antibiotica kunnen worden gebruikt om ernstige infecties te behandelen en om het immuunsysteem te ondersteunen

Kruidengeneeskunde kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en maagklachten

Fysiotherapie en orthopedische interventies kunnen helpen bij de behandeling van pijn en herstel na een blessure of operatie

Shiatsu en reflexologie kunnen worden gebruikt om de energiestroom in het lichaam te balanceren en de algehele gezondheid te bevorderen

Chiropractie kan helpen bij de behandeling van rug- en nekpijn en bij het bevorderen van de gezondheid van het zenuwstelsel

Het combineren van deze verschillende benaderingen van geneeskunde kan patiënten een breed scala aan opties bieden en kan helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid. 

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en verschillende behoeften heeft, dus een behandeling die voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere.

 

De integratie van oosterse en westerse geneeswijzen ook leiden tot een meer holistische benadering van gezondheidszorg. Hierdoor kan de gezondheidszorg meer afgestemd worden op de behoeften van de patiënt als geheel.

Een holistische benadering van gezondheid houdt in dat er niet alleen naar de fysieke aspecten van de patiënt wordt gekeken, maar ook naar de mentale, emotionele en spirituele aspecten. Het is een aanpak die het lichaam en geest als één geheel beschouwt en zich richt op het bevorderen van het welzijn van de hele persoon, in plaats van alleen het behandelen van symptomen.

Een belangrijk aspect van deze benadering is het besef dat de gezondheid van een persoon niet alleen afhankelijk is van fysieke factoren zoals voeding, lichaamsbeweging en medicatie, maar ook van factoren zoals stress, emotionele balans, relaties en omgevingsfactoren. Een holistische aanpak houdt rekening met al deze factoren en probeert ze in balans te brengen om een optimale gezondheid te bevorderen.

Een holistische aanpak kan zich bijvoorbeeld richten op het verminderen van stress en het verbeteren van emotionele en mentale gezondheid door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga of counseling. Er kan ook aandacht worden besteed aan voeding, omgevingsfactoren en lichaamsbeweging om het lichaam te ondersteunen en te bevorderen.

Een ander belangrijk aspect van de holistische benadering is de nadruk op preventie. In plaats van te wachten tot symptomen zich voordoen en dan te behandelen, probeert deze benadering problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Door de patiënt te ondersteunen in het maken van gezonde keuzes en het aannemen van gezonde leefgewoonten, kan de kans op ziekte en ziektegerelateerde complicaties worden verminderd.

Een holistische benadering van gezondheid kan leiden tot een verbeterde kwaliteit van leven en een betere gezondheid op lange termijn. Het kan ook helpen bij het verminderen van de kosten van de gezondheidszorg, omdat het gericht is op preventie en oplossingen biedt die gericht zijn op de hele persoon.

In het kort is een holistische aanpak van gezondheid een benadering die zich richt op het hele welzijn van de persoon, inclusief de mentale, emotionele en spirituele aspecten. Het is een aanpak die gericht is op preventie en op het in balans brengen van de factoren die van invloed zijn op de gezondheid.

In Being in Balance coaching maken we gebruik van deze holistische benadering én de integratie van oost en west met inzet van de geavanceerde Being in Balance technologie die duizenden punten in het lichaam kan meten. De uitgebreide database gebruiken we dan om oorzaken van mogelijke disbalans te bepalen zodat we met gerichte coaching en interventies vanuit de technologie (bioresonantie) de balans kunnen helpen herstellen. 

In de Being in Balance databases, gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoek, zijn frequenties opgeslagen van westerse benaderingen zoals bijvoorbeeld pathologieën, microorganismen (virussen, bacterieën), allopathie (westerse geneesmiddelen), weefselfrequenties en oosterse benaderingen zoals bijvoorbeeld acupunctuur, chakra’s en edelstenen en alternatieve westerse benaderingen zoals homeopathie, gemmotherapy (planten), regenaplexes (ontgifting), dr. Bachbloesems, dr. Rife frequenties, orthomoleculair (nutriënten) en nog veel meer.

Hoewel ik zelf vooral in het bedrijfsleven werk als wellbeing & mental coach is het ook leuk om te zien dat mijn huisarts steeds vaker mensen doorstuurt naar mij voor een verdiepende blik met de Being in Balance technologie. Zij is een fantastische huisarts met een holistische benadering. Volgens mij zijn dat ook de huisartsen van de toekomst want mensen willen ook weten wat de achtergrond van hun klachten is en hoe ze die zo compleet mogelijk het lijf kunnen bieden!

Conclusie

 

De integratie van oosterse en westerse geneeswijzen biedt tal van voordelen voor de gezondheidszorg. Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we een meer holistische benadering van gezondheidszorg bieden die beter aansluit bij de behoeften van de patiënt/coachee. Bovendien kan deze integratie leiden tot een breder scala aan behandelingen en een meer op maat gemaakte benadering van gezondheidszorg. In deze tijd van toenemende zorgkosten en een groeiende vraag naar meer persoonlijke en holistische benaderingen van gezondheidszorg, is het integreren van oosterse en westerse geneeswijzen dan ook van groot belang!

 

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Lees ook:

‘Back from burn-out’

Inleiding In de snelle ratrace van het moderne leven worden we soms geconfronteerd met de duistere schaduw die burn-out heet. Het begon als een term uit de jaren zeventig, gegroeid uit een combinatie van fysieke uitputting en emotionele

Lees Blog »

Manage your Mind, Mind your Food!

Holistische Voeding: Voed Lichaam, Geest en Ziel Voeding is veel meer dan alleen het vullen van onze maag. Het is een krachtig instrument dat ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn kan beïnvloeden. Een holistische benadering van voeding

Lees Blog »
Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief