Ebony Menso

Mobiel: 06 53 85 07 33
E-mailadres: ebonymensoinfo@gmail.com
Plaats: Amsterdam & Online
Website: www.ebonymenso.nl

Over Ebony:

Holistisch, doortastend, integrerend, doeltreffend

Waar kom ik vandaan? 

Ik kom vanuit meerdere branches, waaronder de reguliere geestelijke gezondheidszorg, waar ik ruim 10 jaar heb gewerkt als psychologe, met mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen zoals PTSS, angststoornissen, depressie en persoonlijkheidsstoornissen.
Als er iets is, wat mij vanaf het begin af aan al duidelijk was, is het wel dat er slechts naar een fractie van de gezondheid van de mens werd gekeken.
Maar langdurige gezondheid vraagt om een holistische benadering op mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau, waarbij wordt gestreefd naar het achterhalen van de oorzaak in plaats van alleen symptoombestrijding.
Door daarnaast te werken binnen de alternatieve zorg en mijn ervaring als instructrice in de sportbranche, was de connectie tussen mind & body snel gelegd.
Ook de ‘soul’ daarbij betrekken was voor mij pure logica, daar ik altijd al de unieke ziel van de mens zag achter de klacht/ een probleem, in tegenstelling tot hoe de reguliere zorg meestal naar ‘patiënten’ keek.
Het was tijd om vanuit mijn visie een eigen pad te creëren.

Waar ben ik nu? 

Inmiddels heb ik een eigen praktijk in psychologie, orthomoleculaire therapie, hypnotherapie en de mooie Being In Balance coachingsmethode.
Ik help mensen met lichamelijke en psychische klachten én mensen zonder klachten die hun gezondheid willen optimaliseren, hun zelfhelend vermogen aan te spreken en terug in hun kracht te komen met behulp van alles wat moeder natuur te bieden heeft.
Door mijn jarenlange ervaring heb ik een flinke rugzak aan tools waar ik gebruik van mag maken waaronder; CGT, EMDR, schematherapie, hypnose, darmtherapie, laboratorium testen en energetisch werk.

Waar ga ik naar toe?  

Waar ik naartoe wil, is voor mij helder; een wereld met een andere kijk op gezondheid, waarin we niet ‘for every ill another pill’ inzetten maar de oorzaak van een klacht/ probleem willen achterhalen en dit op een natuurlijke, niet schadelijke manier willen oplossen.

Mijn persoonlijke missie?  

Mijn persoonlijke missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen weer te leren herinneren wie we in wezen zijn, ze te laten vertrouwen op hun innerlijke kracht en het zelfhelend vermogen zodat we in harmonie met de natuur en elkaar kunnen samenleven.
Verbinding is daarbij mijn grootste goed. Want door alle aspecten van gezondheid met elkaar te verbinden, kunnen we weer de verbinding met onszelf herstellen en vanuit daar de verbinding met de aarde en elkaar.