Casus Being in Balance Coaching: Persoonlijk welzijn en leiderschap

Als leider van een grote organisatie wordt van je verwacht dat je constant op je best bent. Maar wat gebeurt er als het evenwicht verstoord raakt door persoonlijke omstandigheden en de hoge druk van het werk? Dit is het verhaal van een CEO die leerde zijn balans te hervinden met behulp van Being in Balance coaching.

Meneer Janssen*, een 59-jarige CEO van de Benelux-divisie van een multinationaal bedrijf, stond aan het hoofd van 15.000 werknemers. Met vier kinderen en een dynamisch persoonlijk leven, was zijn bestaan vol met uitdagingen en verantwoordelijkheden. Door de jaren heen hadden stress en persoonlijke omstandigheden, inclusief het verlies van zijn zoon, hun tol geëist. Hij verlangde naar meer controle, mentale balans en duidelijkheid over zijn toekomstige doelen binnen de organisatie waar hij werkzaam is.

Stressfactoren en ontregeling

Janssen voelde zich gefrustreerd door de hiërarchische besluitvorming binnen zijn bedrijf, een proces dat niet strookte met zijn voorkeur voor een meer faciliterende leiderschapsstijl. De top-down benadering leidde tot irritatie en een gevoel van machteloosheid, wat zijn mentale uitputting verergerde. Zijn fysieke en mentale gezondheid werden hierdoor aanzienlijk beïnvloed, zoals weergegeven in de scan van Being in Balance. Hij bevond zich in een staat waar zijn energie ‘frozen’ was; een staat van onderfunctie en verstijving die wees op een noodzaak tot verandering.

De weg naar herstel

De ommekeer kwam toen Janssen besloot om de hulp van Being in Balance coaching in te schakelen. Dankzij de begeleiding en coaching vroeg hij een openhartig gesprek aan met zijn baas, wat leidde tot een verandering in zijn werkrelaties en persoonlijke benadering van leiderschap. Door te focussen op hartcoherentie-oefeningen en tijdmanagement, begon hij meer tijd door te brengen met zijn vrouw en verbeterde hun communicatie aanzienlijk. Het herontdekken van dagelijkse plezier en vreugde in het werk werd een prioriteit.

Positieve veranderingen en nieuwe doelenDe coaching sessies zorgden voor opmerkelijke verbeteringen in Janssens leven. Hij vond niet alleen meer mentale balans en innerlijke rust, maar hij herontdekte ook de vreugde in zijn werk en persoonlijk leven. Zijn huwelijk bloeide op en zijn relaties binnen het werk, inclusief die met zijn baas, werden sterker. Zijn bewustzijn over het belang van voeding nam toe en hij merkte op dat zijn kortetermijngeheugen verbeterde. Met vernieuwde energie ervaart hij een betere werk-privé balans, iets wat hij zich voorheen niet kon voorstellen.

Deze casus geeft de kracht weer van de impact van de Being in Balance coaching op het herstellen van welzijn, niet alleen in het persoonlijke leven maar ook in een veeleisende professionele omgeving. Het pad van Janssen naar herstel benadrukt dat zelfs in tijden van grote stress en verlies, transformatie mogelijk is met de juiste begeleiding en tools. Benieuwd naar meer informatie over de casus en naar de beelden van de Body & Mind Scan? Zie afbeeldingen onderaan de blog.

*Naam gefingeerd voor privacy.

Ben je geïnspireerd door de transformatie van meneer Janssen en wil je ontdekken hoe een Being in Balance coachingstraject met een Body and Mind Scan ook jouw leven en carrière zou kunnen transformeren? Of voel je de roeping om zelf te werken met de Being in Balance technologie en zo anderen te begeleiden?

Boek een vrijblijvende kennismakingssessie met ons om te zien hoe Being in Balance jou of je organisatie kan helpen, of ontdek hoe je zelf een gecertificeerd Being in Balance coach kunt worden.

Nieuwsgierig?

De QuickScan is een dynamische sessie van één uur waarbij we een uitgebreide body-mind scan uitvoeren op 90 miljard meetpunten in je lichaam. Deze geavanceerde technologie biedt ons snel een helder beeld van jouw mentale en fysieke balans, mogelijke stressfactoren en geeft inzicht in verborgen patronen en belemmeringen. Boek een Body & Mind Scan bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij je alles over de Being in Balance methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

Lees ook:

Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief