Anja Wolters

Plaats: Amsterdam & Online

Over Anja

Aandachtig, Doortastend, Nuchterheid met Humor én Diepgang, Enthousiast, Inspirerend.

Waar kom je vandaan?

Ruim dertig jaar ben ik werkzaam geweest in mijn eigen praktijken; in eerste instantie als oefentherapeut Cesar waarbij ik mensen bewust mocht maken van hun houdings- en bewegingspatronen en hun fysieke mogelijkheden om vrijer te bewegen. De bewegingsleer Cesar was een geweldige eerste stap in de bewustwording van het lichaam. Zo heb ik snel geleerd dat het oplossen van een klacht heel dichtbij te vinden is als er bewustzijn ingebracht wordt. En uiteraard de bereidheid om dat te willen voor jezelf. Deze periode gaf me ook een boost in de professionele bewustwording voor mij als therapeut. Ik leerde dat symptomen een slimme uitnodiging van het lichaam zijn om meer van onszelf, ook uit de mentale en geestelijke dimensies te helen en toe te eigenen. Dat maakte dat ik meer wilde leren over de psyche en de geest en hoe deze tot ons ‘spreken’. En welke manieren er zijn om ernaar te luisteren. Eerst heeft de Rogeriaanse Psychotherapie en de Client-centered benadering mij geholpen de body-mind verbinding te snappen en te leren begeleiden. Later kreeg ik toegang tot de ziel door de krachtige onderstroom van familie-systemen te ervaren en toe te passen met systeem-opstellingen. Vanaf dat moment kon ik dienstbaar zijn aan de eenheid van lichaam, ziel en geest, het 1e uitgangspunt van de oorspronkelijke bewegingsleer van mw. Cesar (1894-1975).

Waar ben je nu?

Dit bewustwordingsproces heb ik uiteraard ook zelf doorgemaakt. Zo kwam ik, het volle leven levend, in verbinding met een eindeloos vertrouwen in de mogelijkheden die wij hebben. Niet alleen fysiek maar ook mentaal en spiritueel. Dat diepe geloof in ons oneindige potentieel heeft tot gevolg gehad dat ik 3 jaar terug besloten heb om uit het reguliere gezondheidszorg-systeem te stappen. Ik wil écht gezondheid dienen en dat staat het reguliere systeem maar in zeer beperkte mate toe. Sinds kort noem ik mezelf holistisch begeleider en heeft mijn praktijk de naam Beyond Symptoms. Dit representeert de ambitie om te kijken naar de informatie die het symptoom komt brengen, wat precies wil op dit moment aandacht, wat wil er geheeld worden?  Ik kies voor het woord begeleider omdat ik ieder zèlf de autoriteit acht over zijn/haar vitale leven. Niemand weet uiteindelijk namelijk beter wat goed is voor de persoon dan de persoon zelf. Toch kan het leven zo uitdagend zijn dat de verbinding met de eigen wijsheid ontbreekt. Op dat moment ben ik beschikbaar om die verbinding weer bewust te maken en te verdiepen. Zo wordt ieder autonoom in het vinden van zijn of haar eigen creatieve antwoord op de uitnodiging van een (lastige) situatie. Deze holistische begeleiding pas ik nu ruim 15 jaar toe bij mensen met SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) tegenwoordig ALK (aanhoudend lichamelijke klachten) kortom, vage klachten. Stress- en burn-out. klachten Een toenemende groep in mijn praktijk zijn mensen die niet persé klachten hebben, als wel het verlangen hebben om meer vanuit authenticiteit, voorbij aangeleerde aanpassingen en conditioneringen, in het persoonlijke en professionele leven te staan.

Waar ga je naar toe?

Van de gezondheidszorg weer een dienst maken die daadwerkelijk gezond en welzijn dient! Meer en meer mensen helpen thuiskomen, verbinden met hun eigen rijke mogelijkheden en talenten en zo gezond- en welzijn weer iets van de mensen zelf te laten zijn. Dit met de kracht van een virus: een gezond-en-wel-virus. Bij individuen, groepen en organisaties. De bijdrage van de Being in Balance-scan vind ik fabuleus: het meet processen in wording en heeft daarmee een zeer preventief karakter! Dit betekent dat ik gezondheid kan dienen voordat iemand al ziek is. Ook de werking van de scan is gebaseerd op de overtuiging dat er een onlosmakelijke verbinding is tussen lichaam en geest. Dat geeft me de mogelijkheid  emotionele, psychische en fysieke processen visueel te duiden voorafgaande aan mogelijke ziekteverschijnselen.

 

Mijn persoonlijke missie:

Zoveel mogelijk mensen weer in verbinding laten komen mèt en vertrouwen herstellen ìn hun eigen zelfherstellende vermogen.

 

Scroll naar boven
Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Over Being in Balance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief