Over de Technologie

De in Being in Balance® Coaching gebruikte technologie is de Metavital Human Expert, een toepassing van zogenaamde Multidimensional Non Lineair Spectography technologie (MNLS). Dit is een zeer geavanceerde en ongeëvenaarde kwantumfysische technologie die met zeer hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid energie en informatie in het lichaam meet.

oberon kastje met koptelefoon

Wat is de Metavital Human Expert?

De Metavital Human Expert is op dit moment een van de meest geavanceerde systemem om een nauwkeurig beeld te verkijgen over iemands gezondheid. Gezondheid in de brede zin van het woord: fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid.

Miljardenproject

De eerste ontwikkelingen van deze technologie zijn gedaan op Stanford Medical voor het Amerikaanse leger en later door de Russen voor zowel hun elitetroepen in het leger als voor hun kosmonauten. De wens voor hun kosmonauten was om een systeem te ontwikkelen dat al in een vroeg stadium eventuele disbalans in het lichaam zou kunnen detecteren zelfs nog vóór het zich fysiek heeft gemanifesteerd. Iemand uit de ruimte terug halen is immers heel kostbaar. Daarom is de Metavital Human Expert ook heel erg krachtig als preventiemiddel. Alles bij elkaar zit er zo’n 50 jaar research en development in dit systeem, een miljardenproject. Daarom is het zo bijzonder dat dit systeem nu ook beschikbaar is voor professionals in organisaties en topsporters om gezondheid, prestaties en welbevinden op een hoger plan te brengen.

Hoe werkt de Metavital Human Expert?

De basis van de Metavital Human Expert is kwantumfysisch, op basis van biofotonen volgens de Duitse Professor Fritz-Albert Popp.

De meting is zeer laagdrempelig, volledig non-invasief en met kleding aan.  De coachee krijgt een koptelefoon opgezet en via de in deze koptelefoon ingebouwde infraroodsensor worden gezonde lichtfrequenties, zogenaamde longitudinale lichtgolven, uit de uitgebreide Metavital® Human Expert database het lichaam ingezonden. De als ‘antwoord’ van het lichaam hierop ontvangen frequenties worden via een zogenaamde mathematische spectraalanalyse vergeleken met de benchmark waarden in de Metavital Human Expert database en omgezet in een digitaal signaal op het computerscherm. Via kleursymbolen (de Fleindler schaal met zogenaamde entropie- ofwel ‘stresswaarden’ van 1 t/m 6) en  via een rode en blauwe curve kan dan met grote nauwkeurigheid de mate van balans of disbalans in een gescand lichaamsgebied worden afgelezen. Die lichaamsgebieden zijn grote lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld hoofd, romp en skelet gevolgd door de afzonderlijke organen, weefsels, cellen en uiteindelijk het DNA en ultrastructuren.

entropiewaarden

In essentie vergelijkt de Metavital Human Expert deze gemeten frequenties met de in de Metavital Human Expert database vastgelegde normfrequenties. Op deze wijze is het mogelijk conclusies te trekken over het functioneren van je lijf op zowel fysiek als psycho-emotioneel niveau. Dit lijkt op de manier hoe een TV werkt, dat met behulp van een receiver en een schotel de gestuurde trilling voor ons herkenbaar laat worden in tv beelden. Vergelijkbaar met deze manier maakt de Metavital Human Expert trillingen van de organen zichtbaar, met de mogelijkheid om steeds een laag dieper ‘in te zoomen’ en informatie op te vragen onder meer aan cellen, mitochondriën zelfs tot op DNA niveau.

overzicht organen gescand

Nauwkeurigheid

Door het gebruik van biofotonen is de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bijzonder hoog: deze ligt boven de 95%. Dat is 1000 tot 10.000 keer hoger dan MNLS systemen die op basis van elektromagnetische golven werken.

vrouw zet koptelefoon op bij klant

Wat kunnen we praktisch met de Metavital Human Expert?

De Metavital Human Expert kan in een scan van 5 minuten (express scan) tot 15 minuten (gedetailleerd) maar liefst 90 miljard punten in het lijf meten.

Via deze meting kan de Metavital Human Expert:

 • Een screening uitvoeren van alle organen en functies in je lijf; zoals hart, bloedvaten, longen, nieren, blaas, maag, lever, darmen, borsten (vrouw), baarmoeder, eierstokken, prostaat (man), hersenen, hypofyse, hormonen, rug en wervels en meer. Dit op orgaan, weefsel, cel én DNA niveau.
 • Inzicht geven in belastende emoties die het lichaam momenteel uit balans brengen.
 • Inzicht geven in de epigenetische psycho-emotionele ‘imprints’ (overtuigingen) die onder het huidige proces liggen en algemene imprints die de waarnemingen, gedachten, gevoelens en handelingen van de persoon onbewust sturen.
 • Helpende affirmaties op maat genereren die balansversterkend zijn (affirmaties zijn korte positieve zinnen).
 • Herkennen van vele symptomen en disbalans nog voordat er sprake is van ziekte.
 • Diagnose stellen van pathologieën (ziektebeelden, dit mogen alleen artsen doen).
 • Belasting met elektrosmog (bijvoorbeeld mobiele telefonie) en geopathie (bijvoorbeeld aardlijnen zoals Hartman en Curry lijnen).
 • Allergieën of voedselintolerantie opsporen.
 • Een analyse maken van de mate van balans in de 7 chakra’s (energiecentra in het lichaam).
 • Ziekteverwekkers als virussen, bacteriën of parasieten herkennen.
 • Belasting van metalen, medicijnen, omgevingsvervuilers en tandhaarden opsporen.
 • Gebitsanalyse uitvoeren.
 • Biochemische status bepalen als ijzerwaarde, schildklierwaarde, neurotransmitters.
 • Informatie geven over hormonen zoal als de bijnieren-, schildklier-en geslachtshormonen.
 • Advies op maat geven voor homeopathie.
 • Advies over gezonde voeding, volledig op maat voor de persoon, waarna een voedingstabel kan worden gegenereerd.
 • Informatie over welke vitaminen en/of mineralen goed voor je zijn of waar tekorten zijn.
 • Informatie over voedingssupplementen.
 • Informatie geven over welke E-nummers belastend zijn voor de persoon.
 • Analyseren of er nadelige gevolgen zijn van vaccinaties.
 • Belastingen in het centrale zenuwstelsel detecteren.
 • Via de functie ‘metacorrectie’ worden via het systeem gezonde frequenties het lichaam ingezonden om belaste gebieden te helpen balanceren.
 • Via de functie ‘vegetotest’ en ‘reprinter’ kan vanuit elke database op maat een informatiepreparaat op bijvoorbeeld water of alcohol of chipcard worden gemaakt.
 • Via de spinmatrix van Prof. Gariaev kan met de scandata uit de Metavital Human Expert muziek op mp3 formaat worden gemaakt die via een koptelefoon kan worden beluisterd en het gehele lichaam balanceert.

Via een vergelijking analyse kan tot op het kleinste detail en tot op DNA niveau de progressie van het proces bij de coachee in elk van de 5 sessies worden gemeten.

Medisch gecertificeerd

De Metavital Human Expert is Klasse I medisch gecertificeerd door MPC International S.A. te Luxemburg.

Voor meer informatie, presentatie en/of demo neem contact met ons op

Voor meer informatie, download hier de brochure van Being in Balance. Of neem contact met ons op via onderstaande button:

Neem contact op