Coachingstraject

Being in Balance ‘Metal Power’

Als topprofessional in een organisatie met uitdagingen sta je bijna continu onder druk en eis je veel van je lichaam en geest.

Om het maximale resultaat te behalen dien je de grenzen van jezelf op te zoeken en in perfecte fysieke, mentale en emotionele conditie te zijn ofwel: ‘Being in Balance’. De vraag is: Hoe weet je nu of je volledig in balans bent?

Being in Balance laat zien waar je fysiek en geestelijk in balans bent en waar je mogelijk uit balans bent en werkt samen met jou aan het snelle herstel daarvan.

Presteren in ‘moments of truth’ is een mental game’

Het verschil tussen slagen en falen wordt bepaald door het mentale en emotionele aspect, dus “in je hoofd”. Being in Balance Mental Power zorgt voor daadwerkelijk een mentale & emotionele balans, met daardoor maximale mentale weerstand en het kunnen opzoeken van je grenzen zodat je optimaal kunt presteren ook, of vooral, in ‘moments of truth’.

Feit is dat meer dan 95% van deze processen worden gedomineerd door je onderbewustzijn. Er is een enorme winst in de uiteindelijke performance te boeken als onbewuste saboterende patronen en belemmerende automatische handelingen bewust worden gemaakt en via gericht coaching worden getransformeerd naar gewenst gedrag passend bij je professionele uitdagingen, doelen en verantwoordelijkheden.

De BodyMind scan

Feit is dat meer dan 95% van deze processen worden gedomineerd door je onderbewustzijn. Er is een enorme winst in de uiteindelijke performance te boeken als onbewuste saboterende patronen en belemmerende automatische handelingen bewust worden gemaakt en via gericht coaching worden getransformeerd naar gewenst gedrag passend bij je professionele uitdagingen, doelen en verantwoordelijkheden.

Dit is een proces dat start bij het blootleggen van de onderbewuste processen in je lichaam via de body-mind scan met de Being in Balance technologie. Door deze “kern van de zaak” aan te pakken in het coaching proces, zullen de belemmeringen in je lichaam verdwijnen. Hierdoor komt extra positieve energie vrij die je kunt besteden aan wat je wél wilt en wat echt relevant is voor je.

Versterk je mentale schild’

Met Being in Balance versterk je in relatief korte tijd je ‘mentale schild’ waardoor je optimaal bestand bent tegen allerlei stressoren die met je werk en leven gepaard gaan. We werken aan het significant versterken van je ‘Mental Power’.

Als je mentaal vaardig bent, kun jij jezelf sturen om -ondanks stressoren (innerlijk of uiterlijk)- optimaal ‘in je taak’ ofwel je ‘flow’ te blijven zoals weergegeven in onderstaande figuur (“Cirkels van Eberspächer”). Hierbij staat de blauwe cirkel 1 voor ‘ik en mijn taak’. Als je een sterk mentaal schild hebt kun je dat actief gebruiken om optimaal in je taak te blijven voor je gewenste topprestaties. Als je mentale schild minder sterk is, zal je sneller uit je taak raken en in cirkel 2 t/m 6 terechtkomen, met toenemende kans op falen t.o.v. je doel. Being in Balance leert je zoveel mogelijk vanuit cirkel 1 ‘ik en mijn taak’ te presteren.

Je mentale toolbox

In het Being in Balance® Mental Power coachingstraject krijg je ‘tools’ om je ‘mentale schild’ signifikant te versterken gerelateerd aan de uitkomsten van de BodyMind Scan om ondermeer stressbelasting te reduceren en te reguleren en de innerlijke balans te versterken. De progressie wordt in elke sessie met een nieuwe BodyMind Scan gemeten.

Dagelijks ‘beuken’ er stressoren in op je mentale schild zowel werkgerelateerd als privégerelateerd. Door het gericht trainen van mentale tools als doelen stellen, visualisatie, spanningscontrole, aandachtscontrole, gedachtentraining en actie-reflectie geef je een continue ‘boost’ aan dit mentale schild.

5 sessie van gemiddeld 2 uur​

Wat kun je verwachten?

Er zit ongeveer 2 tot 3 weken tussen de sessies in en in elke sessie wordt een nieuwe body-mind scan gemaakt met de Being in Balance technologie om de progressie te meten en nieuwe aandachtspunten aan te pakken voor:

Beter presteren in ‘moments of truth’. Denk aan lastige gesprekken, presentaties geven en het halen van spannende deadlines.

Je hebt meer focus en een betere concentratie en bent minder snel afgeleid

Je versterkt je ‘mentale schild’ en mentale veerkracht

Je leert het piekeren ‘uit te zetten’ en je gedachten (en gevoelens) te sturen

Je kunt de juiste en goede doelen stellen

Je kunt je toekomst en het succesvol uitvoeren van taken visualiseren

Je hebt meer mentale veerkracht om om te gaan met veranderingen

Je komt snel van stress naar flow

Je bent je bewust van belemmerende overtuigingen en patronen

Méér energie en vitaliteit

Meer helpende en positieve gedachtes en overtuigingen

Welke organisaties passen Being in Balance® toe?

Organisaties als ondermeer Accenture, PSV, Microsoft, Achmea, Vitens, ASML, AZ, Philips, Randstad, Nationale Politie en het Ministerie van Economische Zaken passen Being in Balance® Coaching toe voor hun professionals.

Testimonials

Wat anderen over Being in Balance® zeggen:

Vind een Being in Balance® coach