De 6e Kondratieff Cyclus & Being in Balance®

De 6e Kondratieff Cyclus & Being in Balance®

De Rus Nikolai Kondratieff ontdekte periodieke cycli van 40 tot 60 jaar in de economische en sociale ontwikkeling waarna deze ‘Kondratieff golven’ naar hem zijn vernoemd. Elke golf is bepalend voor de economie, meestal bepaald door een specifieke technologie of industrie zoals bijvoorbeeld de stoommachine, staalindustrie, elektrotechniek, chemie, automobielindustrie en petrochemie.

Bij de eeuwwisseling in het jaar 2000 kwam de vijfde Kondratieff cyclus ten einde die de grote drijver van de economie was vanaf ongeveer de vijftiger jaren, namelijk de golf van de Informatie technologie. Dat betekent niet dat informatie technologie er niet meer toe doet, het is alleen niet meer de ‘hoofddrijver’ van de economie.

De zesde golf is toen, in het jaar 2000, gestart waarbij de Gezondheidsindustie de nieuwe motor van de economie gaat worden en dan in het bijzonder ‘holistische gezondheid’ en ‘information medicine’.

Duitlsland loopt hierbij voorop. De Oberon® Pathinder, de technologie die we in Being in Balance® coaching gebruiken,  is ook een Duits ‘holistic information medicine’ systeem waar in Duitsland zelf  al zo’n 300 artsen/heilpraktiker dagelijks mee werken.

In die zin zitten we nog maar aan het begin van deze 6e Kondratieff golf maar het lijkt erop dat Being in Balance® op basis van bovenstaande 6e Kondratieff golf een mooie toekomst tegemoet gaat omdat de behoefte aan een holistische benadering  in coaching sterk zal gaan toenemen. Holistisch wil hierbij zeggen dat de mens wordt gezien als een fysiek, emotioneel, mentaal èn spiritueel wezen en dat deze lagen elkaar allemaal onderling beïnvloeden. Door steeds meer ‘heel’ te worden op elk van deze gebieden kunnen mensen meer van hun potentieel activeren voor betere gezondheid, succes en prestaties.

Als je interesse hebt in de Kondratieff cycli dan is het boek ‘Der Sechste Kondratieff’ van Leo Nefiodow een aanrader.

Recent Posts
Doolhof-grootste-doolhof-ter-wereld-Reignac-sur-Indre-bron-YannArthusBertrand