Opleiding Being in Balance® coach

Wil jij ook Being in Balance® coach worden? Dan kun je je aanmelden voor onze eerstvolgende opleiding die op 13 januari 2022 start.

Wat is een Being in Balance® coach?

Een Being in Balance® coach is een coach voor professionals in de zakelijke markt. Denk hierbij aan executives, managers, projectleiders, consultants en trainers. De Being in Balance® coaching wordt beschouwd als één van de meest effectieve en efficiënte coachingsvormen die nu in de wereld beschikbaar is. Na het succesvol volgen van onze opleiding, ben je gecertificeerd Being in Balance® coach.

Als Being in Balance® coach ben je in staat om effectief de Being in Balance® technologie te gebruiken om professionals in organisaties te helpen. Je helpt hen bij het vergroten van hun performance, vitaliteit en innerlijke balans en het reduceren van stress. Oftewel: je helpt professionals hun volledige potentieel te ontsluiten.

 Voorwaarden van deelname

Om mee te doen aan onze opleiding, stellen wij drie voorwaarden:

 • Wij selecteren voor onze opleiding enkel kwalitatief hoogwaardige en ervaren Business Coaches die we over (executive) coaching niets meer hoeven te leren. De opleiding is volledig gemaakt voor coaches die de Being in Balance® coaching graag als een (extra) methode willen inzetten in hun eigen coaching praktijk om de effectiviteit van hun coaching significant te verbeteren.
 • Daarnaast is het van groot belang dat je interesse en aanleg hebt om holistisch en integraal te kunnen werken. Een Being in Balance® coach ziet de mens als geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.
 • Om effectief als Being in Balance® coach te kunnen werken, is een goede basiskennis van het menselijke lichaam belangrijk. Om die reden is het verplicht om een certificaat te hebben of halen van de opleiding Medische Basiskennis op Hbo-niveau. Kwalificaties in opleiding die hiermee vergelijkbaar zijn of zelfs uitgebreider zijn, voldoen ook.

Duur van de opleiding

De Being in Balance® coach opleiding bestaat uit 6 volle opleidingsdagen, verdeeld over 3 blokken van 2 dagen. De helft van de opleiding bestaat uit theorie en in de andere helft oefen je in de praktijk met de methode en technologie.

Daarna volgen nog 2 Being in Balance professionaliseringsdagen.

Inhoud van de opleiding

De volgende onderwerpen worden behandeld in de Being in Balance opleiding:

Theoriegedeelte

 • Ontstaansgeschiedenis van de Being in Balance® technologie. De filosofie, werkingsprincipes en gebruikte technologie met als onderwerpen: quantumfysica, biofotonen, spectroscopie, information & vibrational medicine, bioresonantie en holistisch denken.
 • Algemene Being in Balance® Coaching presentatie, met uitleg missie, visie, marketing, producten & diensten en toepassingsgebieden.
 • Het Being in Balance® Coaching-proces: intake, vragenlijst nulmeting (Stressrem42), anamnese, gebruik werkboek door de cliënt, de coachingsdoelstelling, het scanproces en de volgordes, analyse, coaching interventies, interventies vanuit de Being in Balance® technologie, vragenlijst eindmeting, rapportage aan de cliënt en mogelijk de opdrachtgever.
 • Leren werken met de Being in Balance® technologie: korte anamnese, scangebieden, functies, werkdomeinen, de ‘knoppen’, de directories en etalonen, de vergelijkingsanalyse etc. Hoe lees ik de grafieken (curven) uit en wat zijn de aandachtsgebieden? Waar is balans, waar is disbalans?
 • Het ‘vijf elementen model’ uit de ‘Traditional Chinese Medicine’ in relatie tot organen, Taoïsme, Yin/Yang filosofie.
  Being in Balance® Coaching ten opzichte van Oosterse en Westerse geneeskunde, emoties en gevoelens en hun wisselwerking met de hoofdorganen en het endocriene (hormonale) systeem.
 • De zogenaamde ‘Marker analyse’: aan de hand van 4 scangebieden (hoofd, romp, skelet en chromosomen) in korte tijd inzicht krijgen in het proces waarin de cliënt verkeert, het energieniveau en de mate van innerlijke balans en de mate van stressbelasting van de cliënt.
 • Het in kaart brengen van de zogenaamde ‘Patterns of Life’ van de cliënt vanaf de geboorte tot en met het heden. Dit zijn de psycho-emotionele imprints en (belemmerende) overtuigingen die epigenetisch tot stand zijn gekomen en die de Being in Balance® technologie op frequentie niveau kan meten en weergeeft op het scherm en die bepalend zijn voor de werk- en leefsituatie van de cliënt. De Being in Balance® technologie kenmerkt zich door uitgebreide databases op dit psycho-emotionele vlak en is hiermee uniek in de wereld.
 • Frequentieleer, de wet van aantrekking/resonantie, synchroniciteit, bewustzijnslevels, morfogenetische velden, epigenetica, de biologie van de overtuiging, de logische niveaus van Bateson. Het werken met het quantumveld. Energieoefeningen, verbinden, afstemmen, rapport maken, gronden, afschermen. Toegepaste chakraleer in relatie tot Being in Balance® Coaching en de technologie.
 • Het overbrengen van harmoniserende frequenties op een informatiedrager. Wat gebeurt er precies als je frequenties harmoniseert door het selecteren van etalonen in een bepaalde directory en overdracht op informatiedragers? Het testen van hulpmiddelen in de beker en het direkt helpen harmoniseren van de cliënt vanuit de Being in Balance® technologie door zogenaamde ‘balancing’.
 • Het direkt linken met prestatieverbetering, vitaliteitsverbetering en stresshantering en het vinden van je passie bij mobiliteitsvraagstukken: hoe worden deze doelstellingen gerealiseerd? Hoe boek ik resultaat? Effectieve interventie methoden voor Being in Balance® Coaching.
 • Leren aan de hand van het behandelen van succesvolle Being in Balance® Coaching cases uit het bedrijfsleven en de topsport.

 Praktijk gedeelte

De Being in Balance® technologie is het resultaat van ruim 50 jaar onderzoek. Het feit dat deze technologie nu ook beschikbaar is voor jouw toekomstige cliënten, professionals in de zakelijke markt en topsport, is heel waardevol maar brengt door de unieke kracht en mogelijkheden van het systeem ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee om de technologie optimaal in te zetten tijdens de Being in Balance® Coaching.

Vandaar dat we veel nadruk leggen op het praktijkgedeelte om het gebruik van de Being in Balance® technologie meester te worden. ‘The proof of the pudding is in the eating’ is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Door regelmatig met het systeem te werken ontwikkel je inzicht, vaardigheid, vertrouwen, inspiratie en enthousiasme.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen en een praktijkexamen. In het praktijkexamen voer je een Being in Balance® coaching sessie uit.

Data en locatie opleiding 

De opleidingdagen zijn van 09:00-17:00.

De volgende Being in Balance® coaching opleiding wordt gegeven op de volgende data:

Blok Data Locatie
Blok 1 13 en 14 januari 2022 Volgt nog
Blok 2 10 en 11 februari 2022 Volgt nog
Blok 3  24 en 25 februari 2022 Volgt nog

Investering

De investering in de opleiding bedraagt € 3950,- excl. btw bij volledige betaling in 1 keer uiterlijk 1 week voor aanvang de opleiding óf  € 4250,- bij betaling in 11 maandelijkse termijnen.  De 1e termijn van € 845,- dient dan betaald te zijn uiterlijk 1 week voor aanvang de opleiding, daarna volgen dan 10 maandelijkse termijnen van € 400,- .

In dit bedrag zijn inbegrepen de opleiding, het trainingsmateriaal, de tussentijdse feedbacksessie en het examen.

Niet inbegrepen zijn de banquettingkosten (zaal, koffie, thee, frisdrank, lunch, snack, etc.), deze bedragen € 595,- excl. btw per persoon.

Daarna volgen er 2 professionaliseringsdagen per jaar. De kosten hiervan zijn € 250,- excl btw per professionaliseringsdag. De facturering van deze professionaliseringsdagen geschied apart na afloop van deze dagen.

Je bent gecertificeerd Being in Balance® coach: en daarna?

Als je je certificaat behaald hebt, ben je bevoegd om Being in Balance® coaching te verzorgen voor professionals in organisaties in de topsport en, afhankelijk van je achtergrond, in de private gezondheidszorg.

Je kunt daarna eventueel door Being in Balance vervolgmodules nog doorgroeien naar advanced en master level.

Wat leer je in de Being in Balance® opleiding?

Na het volgen van de opleiding zal je in staat zijn om vol zelfvertrouwen de Being in Balance® technologie te gebruiken in jouw coaching.

Jij zult:

 • Sneller en krachtiger tot de kern van de problemen van jouw cliënten komen
 • Gepersonaliseerde oplossingen geven aan de problemen van jouw cliënten
 • Meer resultaat boeken met jouw cliënten en dit resultaat meetbaar maken
 • Effectiever én efficiënter aan de slag gaan met de vraagstukken van jouw cliënt
 • Een nieuwe techniek kunnen inzetten in jouw coaching wat jou onderscheid biedt in de markt

Enthousiast geworden?

Carla Jansen van Rosendaal – nu succesvol Being in Balance® coach – over de opleiding:

“Wat ik zo goed vind aan de opleiding, is dat de trainers zo’n enorme kennis hebben en dit vol enthousiasme delen. Ze gaan ook echt de details in en geven heel veel bruikbare informatie. Ondanks mijn vooropleidingen in de verpleging en kennis vergaard in 20 jaar tijd daarin, heb ik weer enorm veel geleerd over het lichaam en de energie daarin.

In de theorielessen heb ik onder andere veel geleerd over kwantumfysica en de invloeden, werkingen en mogelijkheden om dit in te zetten voor veranderingen. Dit was heel erg waardevol en vernieuwend voor mij. In de praktijklessen heb ik geleerd hoe ik effectief met de scan kan omgaan. Door de duidelijke schema’s, het goed georganiseerde lesmateriaal en de uitgebreide feedback van de trainers, heb ik in korte tijd heel veel geleerd. Daarnaast geven de trainers alle ruimte voor iedereens vragen en daardoor leer je ook veel van elkaar.

Wat ik vooral geleerd heb is dat er veel meer mogelijke oorzaken zijn van uit balans rakende energieën, waarom we doen zoals we doen en waar dat vandaan komt. Ook heb ik meer geleerd over de connectie tussen alles in geest en lichaam en de invloeden daarvan op je leven. In de opleiding leer je ook goed de vertaalslag te maken naar de mogelijkheden om daar iets aan te veranderen. En dat is eigenlijk makkelijker dan je denkt, zonder allerlei moeilijke, diepe, emotionele toestanden zoals bij veel vormen van therapie.

Ik zou deze opleiding aanraden aan iedereen die mensen wil helpen om zich verder te ontwikkelen, die ervoor openstaat om diep in de spiegel te kijken en te willen veranderen op mentaal en gedragsgebied.”

De eerstvolgende opleiding tot Being in Balance® coach start op 13 januari 2022.

Wij hebben ook een gratis inspiratie event waar wij meer vertellen over de opleiding en de Being in Balance® technologie. Kom je ook?