Manage your Mind, Mind your Food!

Manage your Mind, Mind your Food!

Holistische Voeding: Voed Lichaam, Geest en Ziel

Voeding is veel meer dan alleen het vullen van onze maag. Het is een krachtig instrument dat ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn kan beïnvloeden. Een holistische benadering van voeding erkent dat goede voeding niet alleen ons lichaam voedt, maar ook onze emoties, gedachten en ziel. In deze blog zullen we dieper ingaan op hoe voeding deze verschillende aspecten van ons wezen beïnvloedt en hoe de keuze van je voedingsstijl een persoonlijke reis van ontdekking en zelfmanagement kan zijn.

De Verscheidenheid aan Voedingsleren

Er zijn talloze voedingsleren en -diëten beschikbaar, elk met hun eigen overtuigingen en richtlijnen. Enkele bekende voorbeelden zijn veganisme, vegetarisme, het paleodieet, het bloedgroepdieet, het keto dieet, en macrobiotisch eten. Het is belangrijk op te merken dat er geen ‘one-size-fits-all’ benadering van voeding is. Wat voor de ene persoon werkt, hoeft niet noodzakelijk goed te zijn voor een ander. Onze lichamen zijn uniek, en wat ons voedt, kan variëren afhankelijk van onze genetische samenstelling, levensstijl en individuele behoeften.

De verscheidenheid aan voedingsleren biedt mensen de mogelijkheid om te experimenteren en te ontdekken welke benadering het beste bij hen past. Het is letterlijk ‘trial and error’ om te kijken wat voor jou werkt. Wat cruciaal is, is dat we luisteren naar ons lichaam en bewust keuzes maken die ons het beste ondersteunen. Let bijvoorbeeld eens wat vaker op hoe je je voelt 1 of 2 uur nadat je iets gegeten hebt. Wat heeft de voeding met je energieniveau gedaan?

Fysieke Voeding: De Brandstof voor Ons Lichaam

Laten we beginnen met het fysieke aspect van voeding. Voedsel dient als brandstof voor ons lichaam, en de keuzes die we maken, hebben directe invloed op onze gezondheid en vitaliteit. Een gebalanceerd dieet dat rijk is aan voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen, eiwitten en gezonde vetten, voorziet ons van de benodigde voedingsstoffen om goed te functioneren.

Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, suikers en transvetten kan onze fysieke gezondheid aanzienlijk verbeteren. Een gezond lichaam heeft een positieve invloed op ons emotionele welzijn, omdat het de productie van hormonen en neurotransmitters reguleert die onze stemming en stressniveaus beïnvloeden.

Emotionele Voeding: Eten als Troost en Genot

Vaak gebruiken we voedsel om onze emoties te uiten, te verdoven of te belonen. Dit fenomeen staat bekend als emotioneel eten. In tijden van stress kunnen we ons tot comfortfood wenden om ons beter te voelen. Het kan tijdelijke verlichting bieden, maar op de lange termijn kan dit leiden tot ongezonde eetgewoonten en gewichtstoename.

Een holistische benadering van voeding moedigt aan om bewust te zijn van onze emoties en ons eetgedrag. Het erkennen van de emotionele aspecten van voeding stelt ons in staat om gezondere manieren te vinden om met emoties om te gaan en ons niet langer tot voedsel te wenden als onze enige bron van troost.

Mentale Voeding: Voedsel voor de Geest

Onze mentale gezondheid wordt ook beïnvloed door wat we eten. Voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, antioxidanten en vitamines spelen een rol bij de cognitieve functie en kunnen het risico op mentale aandoeningen zoals depressie en angst verminderen.

Bovendien kan een voedzaam dieet de concentratie, het geheugen en de algehele helderheid van denken verbeteren. Het vermijden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker en kunstmatige toevoegingen kan pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel verminderen, waardoor onze stemming stabieler blijft.

Onze mentale gezondheid wordt beïnvloed door wat we eten. Voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, antioxidanten en vitamines spelen een rol bij de cognitieve functie en kunnen het risico op mentale aandoeningen zoals depressie en angst verminderen.

Spirituele Voeding: Voeding voor de Ziel

Spirituele voeding is een concept dat misschien minder bekend is, maar het heeft te maken met de verbinding tussen voedsel en ons innerlijke zelf. Sommige mensen geloven dat het kiezen van voedingsmiddelen die in harmonie zijn met de natuur en het milieu kan bijdragen aan een diepere spirituele verbinding. Dit kan ook te maken hebben met ethische overwegingen, zoals het vermijden van voedsel dat schade toebrengt aan dieren of het milieu.

Voedsel kan ook een rol spelen in spirituele rituelen en feesten, waarbij het delen van maaltijden een gevoel van gemeenschap en verbondenheid kan creëren.

7 soorten honger 

Wist je dat er 7 soorten honger zijn? Jan Chozen Bays, MD, presenteert ons het model ervan in haar boek ‘Mindful Eating: A Guide to Rediscovering a Healthy and Joyful Relationship with Food.’

De zeven hongers zijn ooghonger, neushonger, mondhonger, maaghonger, geesthonger, cellulaire honger en harthonger.

Volgens Dr. Bays moeten we al onze honger stillen, anders kunnen we ten prooi vallen aan veel ontevreden overeten.

Om de ‘ooghonger’ te stillen, moeten we schoonheid rond de eetervaring creëren. Vraag jezelf. Wat mooier is en meer voldoening geeft: eten verpakt in fastfoodverpakkingen of een mooi gedekte tafel met bloemen, kaarsen en tafelkleed.

De geur van het voedsel is belangrijk bij het stillen van de ‘neushonger’. Deze is vrij duidelijk. U bent ongetwijfeld bekend met hoe lichaam en geest aangetrokken worden tot voedsel dat heerlijk ruikt.

De manier waarop voedsel in de mond aanvoelt, is hoe we de ‘mondhonger’ stillen. Soms hebben we bijvoorbeeld gewoon behoefte aan iets knapperigs.

‘Cellulaire honger’ is erg interessant. Het lichaam is behoorlijk wijs en verlangt eigenlijk naar de voedingsstoffen die het mist. De meesten van ons zijn echter in deze mate niet erg op ons lichaam afgestemd. Omdat ik zelf door de jaren heen mindfulness heb beoefend, is mijn vermogen om te detecteren wat mijn lichaam wel en niet wil in de loop van de tijd geleidelijk verbeterd. De laatste tijd verlangde ik dagenlang naar extra eiwitten!

Volgens Dr. Bays heeft ‘geesthonger’ in de moderne samenleving ons tot angstige eters gemaakt. We worden voortdurend beïnvloed door het huidige ragedieet, de nieuwste voedingsrichtlijnen of onderzoekspapers. We worden verdoofd door onze innerlijke stem die ons vertelt dat het ene type voedsel goed is en het andere type slecht. Dit kan het erg moeilijk maken om de natuurlijke signalen van ons lichaam op te pikken. De geest is heel moeilijk te bevredigen, omdat hij wispelturig is en iets nieuws zal vinden om zich op te concentreren als één verlangen bevredigd wordt. 

Ook hier kan mindfulness helpen de geest te kalmeren en een gevoeliger bewustzijn mogelijk te maken van de andere signalen die ons lichaam ons stuurt. We praten altijd tegen onszelf over eten. Ik denk dat de beste manier om ‘geesthonger’ te overwinnen is om ons ook meer te concentreren op andere activiteiten die we leuk vinden. De geest is vrijwel nooit tevreden.

Als het gaat om ‘harthonger’, kun je dat stillen op manieren die voedsel bevatten of niet. Als het om eten gaat, kun je je hart erbij betrekken door op een bewuste manier dank te zeggen en echt aanwezig te zijn voor je eten. Als er geen eten bij betrokken is, begin je je honger naar intimiteit met anderen op te merken en te verzorgen. Voedsel is geen goede vervanging voor persoonlijke intimiteit, maar toch kiezen we vaak voor voedsel om onze behoefte aan nabijheid met anderen te vervullen. Cultiveer in plaats daarvan je vriendschappen.

Als je erover nadenkt om al je honger te stillen, kun je de voldoening en de voedingsvoordelen van een maaltijd vergroten en de kwaliteit van je hele leven verbeteren.

Verandering van Voedingsgewoonten: Een Uitdaging voor Zelfmanagement

Het veranderen van voedingsgewoonten kan een van de meest uitdagende aspecten zijn van persoonlijke groei en zelfmanagement. Onze eetgewoonten zijn diep geworteld in onze dagelijkse routines en kunnen moeilijk te doorbreken zijn. Het vergt bewuste inspanning, discipline en geduld om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Een holistische benadering van voeding erkent dat voedsel niet alleen een fysieke noodzaak is, maar ook een krachtig instrument om ons volledige welzijn te ondersteunen. Door aandacht te schenken aan de behoeften van ons lichaam, onze emoties, ons denken en onze ziel, kunnen we een dieper begrip ontwikkelen van hoe voeding ons leven beïnvloedt.

In essentie kunnen we voeding zien als een pad naar zelfontdekking en zelfzorg. Het is een reis waarin we leren luisteren naar ons lichaam, onze emoties begrijpen en onze geest kalmeren. Het is een kans om in contact te komen met onze diepste overtuigingen en waarden en om bewuste keuzes te maken die ons niet alleen voeden maar ook in balans brengen op alle niveaus van ons wezen.

Je kunt naar voeding kijken op een meer ‘horizontaal’ niveau zoals naar macro en micro nutriënten zoals vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en koolhydraten.

Maar je kunt voeding en eten ook nog op een ándere manier bekijken die voor de meesten wellicht een nieuwe kijk is. Dit is eten, en dus voeding tot je nemen, op een meer ‘verticale manier’ ofwel of eten op een door jou gekozen of ontwikkeld ‘bewustzijnsniveau’! 

7 bewustzijnsniveau’s van voeding 

Die bewuste keuzes maken is best nog wel een heel proces! In wezen kun je eten en dus voeding tot je nemen op 7 ‘bewustzijnsniveaus’. Het ene niveau is niet ‘beter’ dan het andere maar je geluksbeleving duurt langer en is intenser op elk ‘hoger’ bewustzijnsniveau.

Zie in de afbeelding hieronder de 7 bewustzijnsnivo’s van eten:

1. Mechanisch bewustzijn
 

Dit niveau van eten kan als volgt worden samengevat: “Ik heb honger, daarom ga ik nu naar de keuken om te eten wat ik daar aantref”. Veel mensen eten op deze manier. Veel mensen gaan midden in de nacht naar de keuken voor een snack en eten gewoon omdat ze honger hebben. Ze houden zich totaal niet bezig met het voedsel of wat het voedsel in hun lichaam zal doen; ze maken zich niet druk over de voedingswaarde of het gebrek aan voedingswaarde dat het heeft; ze houden zich niet bezig met hoeveel keer het eten gekauwd moet worden. Het is slechts directe bevrediging van de hongerbehoefte. Praktisch negentig procent van de mensheid eet op dit niveau.

Het gaat hier om ‘vullen’ en niet ‘voeden’. Waarschijnlijk herkennen we dit allemaal, we hebben soms onze momenten dat we op deze manier iets eten.

Etensgeluk 

Het etensgeluk duurt op dit niveau maar een ogenblik, het moment tussen stimulus en respons, het moment tussen reageren op een reflex en de bevrediging van deze reflex door een volle(re) maag.

2. Zintuiglijk bewustzijn
 

Dit niveau van eten kan worden samengevat door de gedachte “Dit ziet er heerlijk uit, het ruikt lekker, daarom wil ik het eten”. Mensen die voor de etalage van een banketbakker staan te watertanden van de taarten en gebakjes die ze zien uitgestald, zijn gevangen in het zintuiglijk niveau van eten. Zij worden aangetrokken door de smaak of het uiterlijk van het voedsel. Zij houden zich nog steeds niet bezig met de kwaliteit van het voedsel, alleen met de aantrekkelijkheid.

Advertenties spelen in op het zintuiglijk niveau. Als voedingsmiddelen in een aantrekkelijke verpakking zitten, als het wordt aangeboden met een smakelijke advertentie of pakkende slogan verkoopt het goed. Als de mensen het zintuiglijk niveau van eten zouden ontstijgen, zouden de grote voedselmarketing bedrijven instorten. De mensen die ‘gevangen’ zitten in het zintuiglijk niveau van eten zijn de supporters van deze grote industrie. Loop rond in de supermarkt en bijna alles wat je ziet is ‘lekker’.

Etensgeluk

Het geluk van eten op dit niveau is intenser en duurt langer omdat je met de zintuigen geniet van het voedsel: de smaak, de vorm, de geur, de byte etc.

3. Het emotioneel bewustzijn
 

Sentimenteel of emotioneel eten.

Romantische diners met kaarslicht vallen bijvoorbeeld onder het emotionele niveau. Als je een geliefde hebt gevonden en je gaat uit eten kies je niet speciaal een restaurant omdat het eten goed is. Je wilt daarentegen naar een plek waar je van de sfeer, de aankleding, de entourage en de muziek kunt genieten. Dit zijn allemaal voorbeelden van het sentimentele niveau van eten.

Ook het fenomeen ‘emotional eating’ past op het niveau van emotioneel eten.

Etnisch koken valt ook in deze categorie. Veel mensen die uit het buitenland komen houden vast aan hun kookstijl, hun levenspatroon en eetgewoonten. Deze benadering van het leven is ook emotioneel. Zij schikken zich niet naar het voedsel dat van nature groeit op de plaats waar ze nu wonen. Zij houden dezelfde voedingsgewoonten van hun kinderjaren en proberen gerechten net zo klaar te maken als hun moeder deed.

Etensgeluk

Het geluk is hier weer intenser en duurt langer omdat je gevoelens en emoties er bij zijn betrokken. Een familiediner in de zomer op het terras kan uren duren en een super leuk gevoel van verbinding geven bijvoorbeeld.

4. Intellectueel bewustzijn
 

Het grootste deel van de mensheid eet vooral op de voorgaande 3 niveau’s. Je geluk gaat nu exponentieel groeien door te gaan eten op intellectueel niveau. 

Dit is eten om de voedingswaarde. Hier gaat het om voeden en niet om vullen! Op dit niveau kijk je heel bewust naar bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën, vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten die je binnenkrijgt. Of je kijkt naar de yin/yang verhouding, etc. Kortom: je schakelt je intellect in om optimale keuzes te maken voor jezelf.

De aanbevelingen van diëtisten en voedingsdeskundigen liggen meestal op dit niveau. Grote universiteiten hebben afdelingen voor voedingsonderzoek en geven richtlijnen uit over hoeveel je moet eten, hoeveel van welk vitamine en welk eiwit per dag.

Het beoordelen van voeding op voedingswaarde is betrekkelijk nieuw; het wordt pas de laatste vijftig, zestig jaar toegepast. Duizenden jaren voordien aten de mensen niet-intellectueel maar puur voor de overleving. Dus is men ook niet echt gewend om voeding op deze manier te benaderen. Eten op intellectueel niveau is een van de belangrijkste bijdragen geweest aan het feit dat we nu een stuk ouder worden dan, pak hem beet, in de middeleeuwen (en uiteraard ook de huidige beschikbaarheid van het voedsel van je keuze).

Etensgeluk

Je geluk duurt nu veel langer omdat je je langer fit en happy voelt omdat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Hierdoor heb je meer uithoudingsvermogen, concentratie, manifestatiekracht en een goed humeur!

5. Sociaal bewustzijn
 

Op dit niveau van eten begint het groepsbewustzijn.

De distributie kan eerlijk of oneerlijk zijn, afhankelijk van het moreel bewustzijn van de betrokken personen. Op dit niveau bevindt zich moraliteit, eerlijkheid, ethiek en economisch oordeel.

Een voorbeeld: op het intellectuele niveau heeft de dokter je aangeraden om iedere dag dierlijk voedsel te eten. Maar als je kijkt naar de totale wereldbevolking zie je dat slechts een klein deel hiervan op dagelijkse basis dierlijk voedsel kunnen eten. De meeste mensen kunnen het zich ook niet permitteren, het is belastend voor de planeet (bijvoorbeeld van 1 kilo vlees kunnen 100 mensen worden gevoed met graan voor de akkers die hier voor worden gebruikt). Of het voelt misschien niet goed om dieren te doden om voor jou als voedsel te dienen terwijl er heel veel gezonde(re) alternatieven zijn.

Op dit niveau komen dit soort problemen aan de orde en wordt hierover beslist. Je bepaalt wat sociale rechtvaardigheid is met betrekking tot het voedsel dat je consumeert. Je bepaalt wat de economische meest gerechtvaardigde manier van eten is. In plaats van je dagelijks vol te stoppen ga je de hele wereldbevolking in je oordeel betrekken en je bekijkt de voedseldistributie over de gehele wereld. Je gaat minder eten, zodat iedereen in de wereld een eerlijk deel kan hebben. En hoewel jij je kunt permitteren om je vol te stoppen, eet je nochtans bescheiden en geef je het overschot aan andere mensen. Hoewel dit het begin van sociaal en planetair bewustzijn is, is het nog niet het ‘hoogste’ niveau van eten. 

Etensgeluk

Door ook de social dimensie mee te nemen in je eten ervaar je meer innerlijke rust en vrede, schuldgevoelens verdwijnen en je hebt een meer vervuld hart. Liefde baart liefde!

6. Ideologisch bewustzijn
 

Dit is de manier van eten om de beste versie van jezelf te worden en je potentieel zoveel mogelijk te ontsluiten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dat kan volgens een bepaalde discipline, doctrine of leerstelling zonder dogmatisch te worden. Dit kunnen ook religieuze of spirituele voorschriften zijn of deze kunnen voortvloeien uit een van de grote wijsheidsleren zoals bijvoorbeeld de wetten van Moses over koosjer voedsel. Boeddha gaf ook voorschriften over hoe je moet eten. De Ayur Vedische leer van voeding is duizenden jaren oud. Macrobiotiek is ook een van deze grote leren, de leer van lang leven, van gezondheid. 

Etensgeluk

Het geluk op dit niveau kan een leven lang duren omdat je bezig bent met diepe zelfverwezenlijking.

7. Spiritueel bewustzijn
 

Dit is eten om je hoogste doelen en dromen in je leven te realiseren en volledige zelfrealisatie te bereiken waarbij je één bent met alles en een constant niveau van hoge gelukzaligheid voelt. Dit is de hoogste manier van eten.

Als je iets bepaalds wil dromen/realiseren richt je je voeding daarop in en eet je zo om het te bereiken. Dan zul je die droom gaan meemaken. Als je het belang van voedsel kent en hoe je evenwicht en harmonie moet scheppen met behulp van je dagelijks eetpatroon kun je het vermogen herstellen om je eigen dromen te ensceneren door de realisatie dat je oneindig potentieel bent!

Etensgeluk

Het geluk op dit niveau kan ook een leven lang duren en heeft een diep gelukzalig niveau omdat je je ware aard hebt gerealiseerd en je dromen waarmaakt. Je hebt super veel energie en vitaliteit en daarnaast voel je een diepe eenheid en verbondenheid met alles wat is, is geweest en zal zijn. Een gevoel van verlichting en verlossing en zelfrealisatie.

Nog even over de holistische kijk op voeding

Uiteindelijk gaat het er in een holistisch kijk op voeding en eten dat je:

 • je ‘doen’ voedt (je fysieke lichaam) zodat je energie hebt om je dagelijkse to-do lijst te kunnen afhandelen
 • je ‘voelen’ voedt ( je emotionele lichaam) voor het ervaren van meer positieve dan negatieve gevoelens. Volgens Prof. Williamson kun je hierbij de de 3:1 ratio als uitgangspunt nemen: een emotioneel gezond mens zou 3 keer meer positieve/prettige gevoelens en emoties op een dag moeten ervaren dan negatieve/onprettige gevoelens en emoties. Gezonde voeding is daarbij ontzettend belangrijk. Kijk alleen maar bijvoorbeeld naar de ‘suikerdip’ het zware, vermoeide negatieve gevoel wat je, na de initiële kick, krijgt als je te veel geraffineerde witte suiker op hebt…
 • je ‘denken’ voedt (je mentale lichaam) ga maar na de goede en lange focus die je ervaart bij gezonde gebalanceerde voeding en bijvoorbeeld bij intermittent fasting.
 • Je ‘spiritualiteit’ voedt (je spirituele lichaam), het gevoel van totale vervulling en eenwording en vrede wat je bij gebalanceerde voeding kunt ervaren. Dankbaarheid voor wat je eet voedt ook enorm het spirituele lichaam. 

Voeding op maat bij Being in Balance coaching 

Naast de andere uitgebreide mogelijkheden in de Being in Balance technologie (zoals psycho-emotionele oorzaken van disbalans, elektro-magnetische belasting, biochemisch, hormonaa, etc) is wat onze cliënten in relatie tot voeding bijzonder waarderen aan de Being in Balance technologie dat we met onze Being in Balance bodymindscan geheel op maat met letterlijk één druk op de knop een volledig persoonlijke en geïndividualiseerde voedingslijst vanuit de technologie kunnen maken. Deze voedingslijst is dus letterlijk anders voor iedereen!

Je kunt bijvoorbeeld denken: tomaten zijn gezond! In principe wel, maar misschien niet voor jou! Dat betekent dat je lichaam letterlijk (tijdelijk) niet kan resoneren met tomaten.

Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen frequentie en vanuit de Being in Balance bodymindscan kunnen we spectografisch (via wiskundige vergelijking van frequentiecurven) gemeten frequenties van bijvoorbeeld de maag of darmen vergelijken met de uitgebreide voedingsdatabase en kijken welke voedingsmiddelen deze maag of darmen (of welk orgaan dan ook) in- of uit balans brengen qua frequentie.

Toen Phillip Cocu hoofdtrainer was van PSV en we de selectie en technische staf van PSV ondersteunde met Being in Balance coaching stelde hij het volgende:

De inzichtelijkheid, precisie en volgbaarheid op het computerscherm van de mate van balans in je lijf, mogelijke energielekken, stressbelasting, energiebronnen, mentale en psycho-emotionele aandachtspunten, voeding op maat en de meetbare progressie gedurende het traject maakt Being in Balance® voor ons een winnende coachingsmethode die bijdraagt aan het realiseren van de door ons als PSV gestelde sportieve doelen.’ 

Heel mooi dat Being in Balance coaching in die periode onder Phillip Cocu heeft mogen bijdragen aan 3 landskampioenschappen van PSV. En voeding op maat was daar een belangrijk onderdeel van voor meer uithoudingsvermogen, snelheid, explosieve kracht, wendbaarheid én mentale focus. In feite is dit eten op intellectueel/ideologisch nivo, het gedisciplineerd werken naar het behalen van gestelde doelen.

Met het voedingsadvies van Being in Balance kies je eigenlijk sowieso al voor eten op minimaal intellectueel niveau omdat je een volledig gepersonaliseerde voedingskeuze maakt.

Het voedingsadvies uit de Being in Balance bodyminscan

Dit voedingsadvies wat direkt uit de Being in Balance scan komt bestaat uit:

 1. Een gedetailleerde persoonlijke voedingstabel met ondermeer de groepen groente, fruit, granen, vlees, vis, zaden, noten, zuivel, oliën/vetten, specerijen onderverdeel naar ‘geschikt’, ‘neutraal’ en ‘ongeschikt’. In de groep geschikt kijken we dan ook specifiek naar jouw ‘superfoods’ en in de groep ongeschikt kijken we ook heel specifiek naar de meest belastende voedingsmiddelen die je echt uit balans kunnen brengen en die je lichaam stress geven en daarmee veel energie kosten en bijdragen aan klachten en vermoeidheid.Hieronder een klein stukje als voorbeeld van de uitgebreide voedingslijst:

2. Welke vitaminen en mineralen goed voor je zijn, of waar tekorten zijn, voorbeeld:

3. Informatie over voedingsmiddelen waar je gevoelig of zelfs allergisch voor bent, voorbeeld:

4. Informatie over mogelijk benodigde versterkende voedingssupplementen, voorbeeld:

5. Informatie over welke aminozuren (bouwstenen van eiwitten) je nodig hebt, voorbeeld:

6. Informatie over welke E-nummers mogelijk belastend voor je zijn, voorbeeld:

7. Schuessler celzouten, voorbeeld:

Ook Danny Rodermond (Politie Noord Holland, MT lid Basisteam IJmond) is voortvarend aan de slag gegaan met het voedingsadvies uit de Being in Balance bodymindscan:

Being in Balance® Coaching heeft van mij een ander en beter mens gemaakt. Een andere doordat ik bewustere en gezondere keuzen kan maken en beter omdat deze keuzen een zeer positief effect hebben gehad op mijn lichaam en geest ondermeer door de voeding op maat. Ik ben hierdoor ook 10 kilo afgevallen en ik zit nu op mijn streefgewicht.

Ik voel mij energieker, ervaar bijna geen stress en kan mijn gevoelens en emoties beter duiden. Dit heeft mij in zeer stressvolle en zwaar beladen situaties geholpen om de juiste keuzes te maken. Ik ben zeer dankbaar dat ik deel mocht nemen aan het Being in Balance® coachingtraject!’

8. Last but not least

Water en dus vooral drinkwater in combinatie met voeding is evident ook heel belangrijk. Water kan op verschillende manieren optimaal gemaakt worden voor menselijke consumptie:

Filtratie m.b.v. actieve kool (b.v. https://www.berkeyfilters.com/)
– Demineralisatie (ook m.b.v. een eenvoudig apparaat)
– Ph verhogen zoals bv Kangen water. (b.v. https://nootroholic.com/kangen-water-benefits)

Of een combinatie van alle drie. Het voert te ver bij deze voeding om de diverse technieken in detail te bespreken. Dit kan, op verzoek, meer in detail worden toegelicht tijdens een Being in Balance® coachingtraject!

Tenslotte nog wat algemene tips over voeding: 

 • Eet zoveel mogelijk biologische kwaliteit voeding.
 • Eet weinig gluten.
 • Gebruik zo weinig mogelijk kant en klare produkten (uit pakjes, zakjes en potjes zoals sauzen, blikgroenten, maaltijden, mayonaise, ketchup etc.)
 • Eet gevarieerd, dus verschillende soorten fruit, groente, granen, vlees en vis.
 • Vermijd zoveel mogelijk toegevoegde suikers (gebruik in plaats daarvan rijststroop, honing, agavesiroop, ahornsap, vloeibare stevia).
 • Eet niet meer na 20:00 in de avond. De maag en de lever gaan dan in de herstelstand waardoor voeding daarna niet goed meer wordt verteerd en deze organen extra worden belast. Vanaf die tijd wordt ook het Human Growth Hormone (HGH) aangemaakt voor optimaal herstel van het lichaam wat duurt tot aan het ontbijt (‘breakfast’= het ‘breken’ van het vasten).
 • Eet zoveel mogelijk vers
 • Eet waar mogelijk regionale produkten of zelfs eventueel uit je eigen (moes) tuin.
 • Vermijd zoveel mogelijk koude dranken en koud eten, drink op kamertemperatuur of warme dranken. De maag koelt anders te snel af waardoor de enzymen niet optimaal werken waardoor de voeding niet goed kan verteren.
 • Neem de tijd voor het eten en kauw goed, daar begint de voorvertering waardoor de voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. 

Ondersteuning op jouw pad met voeding op maat?

Voor mij persoonlijk is voeding een van mijn allerbelangrijkste zelfmanagement instrumenten omdat het zo’n impact heeft op alle lagen van mijn wezen.

Hopelijk heeft deze blog jou geïnspireerd om voeding ook hoog op je prioriteitenlijst voor je vitaliteits- en zelfmanagement lijst te zetten. Mocht je daarbij ondersteuning willen met een Being in Balance bodymindscan dan ben je uiteraard van harte welkom!

Hier kun je een korte video bekijken over Being in Balance coaching en hier kun je contact opnemen met ons voor het plannen van een afspraak voor een Being in Balance sessie bij een van onze Being in Balance coaches.

Manage your Mind, Mind your Food!

Zelf een scan ervaren? Boek een sessie.

Leren werken vanuit de Being in Balance Methode? Meld je aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en ontvang meer informatie over de opleiding tot Being in Balance Coach.

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Een Being in Balance body-mind scan op afstand voor méér energie en vitaliteit: Alles is energie in de quantumwereld!

Een Being in Balance body-mind scan op afstand voor méér energie en vitaliteit: Alles is energie in de quantumwereld!

Als we naar de wereld om ons heen kijken, lijkt het misschien alsof alles solide en materieel is. Maar diep onder het oppervlak, op het niveau van atomen en subatomaire deeltjes, schuilt een verbazingwekkende waarheid: alles is energie! In dit blog gaan we op een eenvoudige en toegankelijke manier de connectie tussen het principe ‘alles is energie’ en de quantumfysica verkennen, met een speciale focus op het fenomeen van kwantumverstrengeling omdat dit laatste principe de basis is voor als we met Being in Balance coaching iemand scannen op afstand.

Scannen op afstand doen we bij Being in Balance met de zogenaamde Cell Analyse Box. Dit is een medisch gecertificeerd ‘mini laboratorium’ dat ontwikkeld is tijdens de corona tijd toen in Duitsland coaches en therapeuten hun klanten niet in den lijve mochten ontvangen om toch, betrouwbaar en met hoge precisie, klanten op afstand te kunnen scannen.

Dus bijvoorbeeld een coach in Amsterdam voert met behulp van de ‘Cell Analyse Box’ een Being in Balance body-mind scan uit voor een coachee in New York. Als de Being in Balance coach in Amsterdam in zijn/haar Cell Analyse Box een bloedmonster, urinemonster, haarmonster, huidmonster of speekselmonster stopt en de adresgegevens, sexe, geboortedatum en bloedgroep invoert in het clientenveld in de software dan heb je alle informatie die nodig is voor een betrouwbare scan op afstand met dezelfde precisie dan als een Being in Balance coach met iemand ‘in person’ een body-mind scan uitvoert! Het kan zelfs met een foto in de Cell Analyse Box, met dezelfde precisie, alleen is het dan niet medisch gecertificeerd omdat daarvoor een fysieke substantie in de Cell Analyse Box moet zitten. Maar in beide gevallen werkt de body-mind scan dan door het principe van ‘kwantumverstrengeling’!

Maar hoe kan dat dan? Hoe kan mijn brein nou snappen hoe dat werkt?

 

Om te begrijpen hoe alles energie is, moeten we ons richten op de quantumfysica, een tak van de natuurkunde die zich bezighoudt met de wereld van het allerkleinste. Volgens de quantumfysica bestaat materie uit subatomaire deeltjes, zoals elektronen en quarks, die zich gedragen als zowel deeltjes als golven. Deze deeltjes en golven hebben geen vaste vorm of positie totdat ze worden waargenomen.

Het idee dat alles energie is, komt voort uit de beroemde vergelijking van Albert Einstein, E = mc², waarin E staat voor energie, m voor massa en c voor de snelheid van het licht. Deze vergelijking stelt dat energie en massa in feite twee kanten van dezelfde medaille zijn. Dit betekent dat elke vorm van materie, zelfs de meest solide objecten, een vorm van energie is.

Terug naar de eerder genoemde ‘kwantumverstrengeling’ waarmee de Cell Analyse Box werkt: Dit is een mysterieus fenomeen, een van de meest fascinerende aspecten van de quantumfysica!  

 

Kwantumverstrengeling treedt op wanneer twee of meer deeltjes op zo’n manier met elkaar interageren dat hun quantumtoestanden onlosmakelijk met elkaar verbonden raken, zelfs als ze zich op grote afstand van elkaar bevinden (zoals in het voorbeeld tussen Amsterdam en New York).

Dit betekent dat de toestand van het ene deeltje direct van invloed is op de toestand van het andere deeltje, ongeacht de fysieke afstand tussen hen. Dus als de coach in Amsterdam bijvoorbeeld de lever balanceert met de Cell Analyse Box is gelijktijdig het bio energieveld van de coachee in New York ook gebalanceerd!

Kwantumverstrengeling heeft geleid tot veel verwarring en fascinatie onder wetenschappers en heeft zelfs Einstein verward, die het “spooky action at a distance” noemde. Het fenomeen daagt onze intuïtie uit, omdat het lijkt te suggereren dat informatie sneller dan het licht kan reizen. Hoewel we de precieze mechanismen van kwantumverstrengeling nog niet volledig begrijpen, heeft het experimentele bewijs aangetoond dat het wel degelijk bestaat en een fundamenteel aspect van de quantumwereld is.

De connectie tussen het principe ‘alles is energie’ en kwantumverstrengeling ligt in het feit dat kwantumverstrengeling aantoont dat deeltjes, op het meest fundamentele niveau, niet afzonderlijk bestaan. Ze zijn eerder verbonden en beïnvloeden elkaar direct, wat impliceert dat alles in het universum onderling verbonden is. Dit idee is vergelijkbaar met het principe ‘alles is energie’, waarbij energie de universele essentie is die alles doordringt en met elkaar verbindt.

Conclusie: De ontdekkingen in de quantumfysica hebben ons begrip van de natuur en ons bestaan diepgaand veranderd. Het principe ‘alles is energie’ onthult dat zelfs de meest materiële aspecten van de wereld uiteindelijk bestaan uit energie.

Kwantumverstrengeling laat zien dat deeltjes op het kleinste niveau met elkaar verbonden zijn op manieren die ons voorstellingsvermogen tarten.

 

Beide concepten dagen onze traditionele kijk op de werkelijkheid uit en openen de deur naar een dieper begrip van het universum waarin we leven.

Als we de connectie tussen ‘alles is energie’ en de quantumfysica omarmen, kunnen we beginnen te beseffen dat we deel uitmaken van een complex, onderling verbonden web van energie en informatie. Deze nieuwe kijk op de wereld kan ons inspireren om onze relatie met de natuur, onze medemensen en onszelf te herdefiniëren.

In praktische zin is dit voor zowel Being in Balance coaches als voor haar klanten super opwindend want dat betekent dat een Being in Balance coach nu online via schermdelen (bijvoorbeeld via Zoom, Google Meet of MS Teams), net als bij ‘normale’ online coaching, de hele planeet Aarde kan laten profiteren van een precieze en gedetailleerde body-mind scan!

Voor ons als Being in Balance organisatie opent deze nieuwe technologische ontwikkeling een fantastische mogelijkheid om stap voor stap onze missie te helpen realiseren om krachtig bij te dragen ‘Global Health & Wellbeing’.

Maar als alles energie is hoe krijg ik er dan méér van zodat ik vitaler ben en beter in mijn vel zit in deze uitdagende tijd waarin alles sneller en sneller lijkt te gaan?

Hier zijn 7 tips die je kunnen helpen om je energieker en vitaler te voelen, zodat je lekkerder in je vel zit.

 1. Zorg voor een gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl is essentieel voor het verkrijgen van meer energie en vitaliteit. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, eet gezonde voeding en zorg voor voldoende slaap. Lichaamsbeweging kan helpen bij het verhogen van je energieniveau en het verminderen van stress. Een evenwichtig dieet met voldoende voedingsstoffen zal je lichaam voorzien van de brandstof die het nodig heeft. Voldoende slaap is ook cruciaal voor het herstel van je lichaam en het behoud van een goede energiebalans. Via de Being in Balance body-mind scan krijg je een personaliseerde voedingslijst berekent door de Being in Balance technologie.
 2.  Beheer stress en vind ontspanning: De snelle ontwikkelingen in de wereld kunnen stress veroorzaken, wat kan leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan vitaliteit. Het is belangrijk om effectieve stressmanagementtechnieken toe te passen en regelmatig ontspanning in te bouwen in je dagelijkse routine. Dit kan variëren van meditatie en ademhalingsoefeningen tot het beoefenen van hobby’s en het spenderen van tijd in de natuur. Vind activiteiten die je kalmeren en energie geven, en maak er een prioriteit van om ze regelmatig te doen. Via de Being in Balance body-mind scan krijg je inzicht in je stressbelasting en de oorzaken daarvan zodat je met gerichte coaching beter in balans kunt komen.
 3. Stel realistische doelen en maak een planning: Het stellen van realistische doelen en het maken van een planning kan je helpen je energie en vitaliteit te behouden. Door doelen te stellen, creëer je een gevoel van richting en voldoening. Het is belangrijk om haalbare doelen te stellen die je kunt bereiken zonder jezelf uit te putten. Maak vervolgens een planning om je tijd en energie efficiënt te beheren. Prioriteer taken en neem regelmatig pauzes om te voorkomen dat je overweldigd raakt. Realiseer je doelen met kleine stapjes die overzichtelijk en beheersbaar zijn voor je brein: elke dag 1% beter in iets worden (bijvoorbeeld beter leren luisteren) betekent aan het einde van het jaar 37x beter zijn zodat je een meester luisteraar bent geworden!
 4. Neem regelmatig tijd voor jezelf: Het is gemakkelijk om opgeslokt te worden door de snelheid van de wereld om ons heen. Het is echter belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen en te doen wat je gelukkig maakt. Dit kan betekenen dat je tijd alleen doorbrengt, een hobby uitoefent, een boek leest of iets creatiefs doet. Het nemen van deze tijd voor jezelf helpt je om op te laden, je energie te vernieuwen en je vitaliteit te vergroten.
 5. Omring jezelf met positieve mensen: De mensen om ons heen hebben invloed op onze energie en vitaliteit. Het is belangrijk om jezelf te omringen met positieve mensen die je inspireren en ondersteunen. Vermijd negatieve relaties en situaties die je energie kunnen afnemen. Breng tijd door met mensen die je energie geven, die je aanmoedigen en die je helpen groeien. Positieve sociale interacties kunnen je energie versterken en bijdragen aan je algemene gevoel van welzijn.
 6. Breng tijd door in de natuur: De natuur heeft een rustgevend en verkwikkend effect op ons welzijn. Breng regelmatig tijd door in de natuur om je energie en vitaliteit te vergroten. Ga wandelen in het bos, maak een strandwandeling of geniet gewoon van een rustig moment in een park. De frisse lucht, het groen en de natuurlijke omgeving helpen je om stress te verminderen en je geest op te frissen. Dit kan een waardevolle tegenwicht bieden aan de snelle ontwikkelingen in de wereld en je helpen om je meer in balans te voelen. Trek je schoenen uit en ga met blote voeten op het gras staan om lekker te aarden!
 7. Cultiveer een positieve mindset: Je mindset heeft een enorme invloed op je energieniveau en vitaliteit. Door een positieve mindset te cultiveren, kun je je algehele welzijn verbeteren. Richt je op positieve gedachten, wees dankbaar voor wat je hebt en wees vriendelijk voor jezelf. Neem de tijd om affirmaties of positieve intenties te herhalen die je helpen je energie te verhogen en je vitaler te voelen. Door je te richten op het positieve en het goede in je leven, kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met de uitdagingen en veranderingen in de wereld. Via de Being in Balance body-mind scan krijg je inzicht in belemmerende, niet helpende imprints, overtuigingen, gedachten en gedragingen zodat je deze kunt leren omdenken naar helpende gedachten en overtuigingen om meer van je potentieel te kunnen ontsluiten.

Door deze tips toe te passen, kun je je energie en vitaliteit vergroten, zodat je beter in staat bent om je aan te passen aan de snel veranderende wereld om ons heen

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en aandacht te besteden aan je welzijn, zodat je in een goede mentale en fysieke staat verkeert. Onthoud dat kleine veranderingen in je dagelijkse routine een groot verschil kunnen maken in hoe je je voelt. Dus neem de tijd om deze tips te implementeren en te zien hoe ze je welzijn positief beïnvloeden!

Zelf een scan ervaren? Boek een sessie.

Leren werken vanuit de Being in Balance Methode? Meld je aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en ontvang meer informatie over de opleiding tot Being in Balance Coach.

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Het beste van Westerse én Oosterse geneeswijzen in Being in Balance coaching

Het beste van Westerse én Oosterse geneeswijzen in Being in Balance coaching

In de afgelopen jaren is er een toenemende interesse in de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen. Dit is niet verwonderlijk gezien de voordelen die deze twee benaderingen van gezondheidszorg bieden. Terwijl de westerse geneeskunde zich richt op het behandelen van ziekten en symptomen, richt de oosterse geneeskunde zich op het behouden van een gezonde balans in het lichaam en de geest. In dit blog gaan we in op de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen en waarom het zo belangrijk is om het beste van beide werelden te verbinden en te gebruiken bij preventie en genezing van mensen.

Wat is oosterse geneeskunde?

 

Oosterse geneeskunde is een verzamelnaam voor verschillende geneeswijzen uit Azië, waaronder de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), de Ayurvedische geneeskunde uit India en de Japanse Shiatsu-massage. Deze geneeswijzen zijn gebaseerd op het idee dat het lichaam en de geest met elkaar verbonden zijn en dat het behoud van een gezonde balans tussen deze twee essentieel is voor een goede gezondheid. Oosterse geneeskunde omvat diverse praktijken, waaronder acupunctuur, kruidengeneeskunde, tai chi en qigong.

Wat is westerse geneeskunde?

 

Westerse geneeskunde is de traditionele geneeskunde die in het Westen wordt beoefend en is gebaseerd op wetenschappelijke principes en onderzoek. Westerse geneeskunde richt zich voornamelijk op het behandelen van ziekten en symptomen met behulp van medicijnen, operaties en andere medische procedures.

Waarom de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen belangrijk is.

 

De integratie van oosterse en westerse geneeswijzen is belangrijk omdat deze benaderingen elkaar aanvullen en versterken. Terwijl westerse geneeskunde zich richt op het behandelen van ziekten en symptomen, richt oosterse geneeskunde zich op het behouden van een gezonde balans in het lichaam en de geest. Dit betekent dat de oosterse geneeskunde zich meer richt op preventie en het verbeteren van de algehele gezondheid, terwijl westerse geneeskunde zich meer richt op het behandelen van ziekten en symptomen.

Door het combineren van beide benaderingen kunnen we een holistischer beeld krijgen van de gezondheid van een persoon en kunnen we een breder scala aan behandelingen aanbieden. Zo kan bijvoorbeeld acupunctuur worden gebruikt om pijn te verlichten en stress te verminderen, terwijl medicijnen worden gebruikt om de onderliggende oorzaak van de aandoening te behandelen.

Bovendien zijn er steeds meer wetenschappelijke studies die de effectiviteit van verschillende oosterse geneeswijzen aantonen. Zo heeft bijvoorbeeld een studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association aangetoond dat acupunctuur effectief kan zijn bij het behandelen van chronische lage rugpijn. Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Oncology, toonde aan dat een combinatie van acupunctuur en chemotherapie de bijwerkingen van de behandeling kan verminderen en de algehele kwaliteit van leven van patiënten kan verbeteren.

Daarnaast biedt de integratie van oosterse en westerse geneeswijzen ook de mogelijkheid om de behandelingen meer op maat te maken voor de individuele patiënt. Door bijvoorbeeld te kijken naar de individuele constitutie en symptomen van de patiënt volgens de principes van de oosterse geneeskunde, kan een behandeling op maat worden gemaakt die beter aansluit bij de behoeften van de patiënt.

Oosterse geneeskunde

Westerse geneeskunde

Acupunctuur en acupressuur kunnen pijn verlichten en helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen

Medicatie kan worden voorgeschreven om pijn te verlichten en aandoeningen te behandelen

Yoga, tai chi en meditatie kunnen helpen bij stressvermindering, verbetering van de flexibiliteit en algemene gezondheid van de geest en het lichaam

Cognitieve gedragstherapie en psychofarmaca kunnen helpen bij de behandeling van angststoornissen en andere mentale aandoeningen

Ayurveda-therapie kan helpen bij het reinigen en ontgiften van het lichaam, evenals het versterken van het immuunsysteem

Operaties en antibiotica kunnen worden gebruikt om ernstige infecties te behandelen en om het immuunsysteem te ondersteunen

Kruidengeneeskunde kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en maagklachten

Fysiotherapie en orthopedische interventies kunnen helpen bij de behandeling van pijn en herstel na een blessure of operatie

Shiatsu en reflexologie kunnen worden gebruikt om de energiestroom in het lichaam te balanceren en de algehele gezondheid te bevorderen

Chiropractie kan helpen bij de behandeling van rug- en nekpijn en bij het bevorderen van de gezondheid van het zenuwstelsel

Het combineren van deze verschillende benaderingen van geneeskunde kan patiënten een breed scala aan opties bieden en kan helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid. 

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en verschillende behoeften heeft, dus een behandeling die voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere.

 

De integratie van oosterse en westerse geneeswijzen ook leiden tot een meer holistische benadering van gezondheidszorg. Hierdoor kan de gezondheidszorg meer afgestemd worden op de behoeften van de patiënt als geheel.

Een holistische benadering van gezondheid houdt in dat er niet alleen naar de fysieke aspecten van de patiënt wordt gekeken, maar ook naar de mentale, emotionele en spirituele aspecten. Het is een aanpak die het lichaam en geest als één geheel beschouwt en zich richt op het bevorderen van het welzijn van de hele persoon, in plaats van alleen het behandelen van symptomen.

Een belangrijk aspect van deze benadering is het besef dat de gezondheid van een persoon niet alleen afhankelijk is van fysieke factoren zoals voeding, lichaamsbeweging en medicatie, maar ook van factoren zoals stress, emotionele balans, relaties en omgevingsfactoren. Een holistische aanpak houdt rekening met al deze factoren en probeert ze in balans te brengen om een optimale gezondheid te bevorderen.

Een holistische aanpak kan zich bijvoorbeeld richten op het verminderen van stress en het verbeteren van emotionele en mentale gezondheid door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga of counseling. Er kan ook aandacht worden besteed aan voeding, omgevingsfactoren en lichaamsbeweging om het lichaam te ondersteunen en te bevorderen.

Een ander belangrijk aspect van de holistische benadering is de nadruk op preventie. In plaats van te wachten tot symptomen zich voordoen en dan te behandelen, probeert deze benadering problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Door de patiënt te ondersteunen in het maken van gezonde keuzes en het aannemen van gezonde leefgewoonten, kan de kans op ziekte en ziektegerelateerde complicaties worden verminderd.

Een holistische benadering van gezondheid kan leiden tot een verbeterde kwaliteit van leven en een betere gezondheid op lange termijn. Het kan ook helpen bij het verminderen van de kosten van de gezondheidszorg, omdat het gericht is op preventie en oplossingen biedt die gericht zijn op de hele persoon.

In het kort is een holistische aanpak van gezondheid een benadering die zich richt op het hele welzijn van de persoon, inclusief de mentale, emotionele en spirituele aspecten. Het is een aanpak die gericht is op preventie en op het in balans brengen van de factoren die van invloed zijn op de gezondheid.

In Being in Balance coaching maken we gebruik van deze holistische benadering én de integratie van oost en west met inzet van de geavanceerde Being in Balance technologie die duizenden punten in het lichaam kan meten. De uitgebreide database gebruiken we dan om oorzaken van mogelijke disbalans te bepalen zodat we met gerichte coaching en interventies vanuit de technologie (bioresonantie) de balans kunnen helpen herstellen. 

In de Being in Balance databases, gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoek, zijn frequenties opgeslagen van westerse benaderingen zoals bijvoorbeeld pathologieën, microorganismen (virussen, bacterieën), allopathie (westerse geneesmiddelen), weefselfrequenties en oosterse benaderingen zoals bijvoorbeeld acupunctuur, chakra’s en edelstenen en alternatieve westerse benaderingen zoals homeopathie, gemmotherapy (planten), regenaplexes (ontgifting), dr. Bachbloesems, dr. Rife frequenties, orthomoleculair (nutriënten) en nog veel meer.

Hoewel ik zelf vooral in het bedrijfsleven werk als wellbeing & mental coach is het ook leuk om te zien dat mijn huisarts steeds vaker mensen doorstuurt naar mij voor een verdiepende blik met de Being in Balance technologie. Zij is een fantastische huisarts met een holistische benadering. Volgens mij zijn dat ook de huisartsen van de toekomst want mensen willen ook weten wat de achtergrond van hun klachten is en hoe ze die zo compleet mogelijk het lijf kunnen bieden!

Conclusie

 

De integratie van oosterse en westerse geneeswijzen biedt tal van voordelen voor de gezondheidszorg. Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we een meer holistische benadering van gezondheidszorg bieden die beter aansluit bij de behoeften van de patiënt/coachee. Bovendien kan deze integratie leiden tot een breder scala aan behandelingen en een meer op maat gemaakte benadering van gezondheidszorg. In deze tijd van toenemende zorgkosten en een groeiende vraag naar meer persoonlijke en holistische benaderingen van gezondheidszorg, is het integreren van oosterse en westerse geneeswijzen dan ook van groot belang!

 

Zelf een scan ervaren? Boek een sessie.

Leren werken vanuit de Being in Balance Methode? Meld je aan voor het eerstvolgende inspiratie event en ontvang meer informatie over de opleiding tot Being in Balance Coach.

 

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Nooit eerder nam ik kennis van een technologie die in één keer inzicht geeft​

Nooit eerder nam ik kennis van een technologie die in één keer inzicht geeft

Optimaal gevoed met Being in Balance

 

Being in Balance Coach en Orthomoleculair therapeute Ebony vertelt in deze blog over haar ervaringen met de technologie en waarom Being in Balance een bijzondere aanvulling is geworden in haar werkwijze.

Als psycholoog, orthomoleculair therapeute en hypnotherapeute ben ik altijd op zoek naar manieren om gezondheid zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Ik geloof erin dat alle levels van gezondheid (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch) met elkaar verbonden zijn en dat optimale gezondheid alleen bereikt kan worden door op al deze niveaus te werken.

Ook vind ik het belangrijk om met gedegen meetinstrumenten te werken want; meten is weten!

Meten is weten

 

Zeker binnen de orthomoleculaire therapie (voedingsgeneeskunde) is zowel bij cliënten als therapeuten een grote behoefte aan metingen. Daarom werkte ik altijd met laboratorium onderzoeken om bijvoorbeeld vitamines & mineralen, hormonen en darmgezondheid in kaart te brengen. Vaak zijn er tal van onderzoeken nodig om goed inzicht te krijgen op slechts een fractie van de gezondheid en is het een kostbare aangelegenheid. 

Nooit eerder nam ik kennis van een technologie die in één keer inzicht geeft op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch niveau.

Tot ik in aanraking kwam met de Being in Balance coachingsmethode. Ik kon het bijna niet geloven en daarom wilde ik het ook direct zelf ervaren.
Het viel me op dat de Quickscan zo ontzettend snel, eenvoudig en prettig kan worden ondergaan.

Geen bloedprikken, geen inwendig darmonderzoek… Niet wachten op de uitslag..
Nee, je zit gewoon met een koptelefoon (biofotonen triggersensor) op een stoel en binnen enkele minuten wordt je hele systeem uiterst nauwkeurig gemeten.

De hoeveelheid informatie, inzicht en handvatten om op voort te borduren zijn enorm en zouden normaliter vele consulten bij verschillende disciplines vereisen om ook maar in de buurt te komen van dezelfde informatie.

 

Advies over voeding

 

Zo waardevol om een complete lijst te ontvangen met een onderscheid in voedingsmiddelen die in het bijzonder goed voor je zijn, die neutraal zijn en voedingsmiddelen die je beter kan vermijden. Dit is een enorm voordeel op lab testen die enkel laten zien of er voor een beperkt aantal voedingsmiddelen een intolerantie of allergie is opgebouwd en waarmee je nog niet weet wat je het beste wél kunt eten. 

Daarbij wordt de lijst ook nog eens specifiek afgestemd op jouw organen.

Want wat de meeste mensen niet weten is, dat niet elk voedingsmiddel wat de voedingsstoffen bevat die jij nodig hebt, ook gezond voor je is om te eten. Dit heeft ermee te maken of een voedingsmiddel energetisch, in frequentie past bij de frequentie van je organen.

Neem nou een broccoli, een voedingsmiddel waar de meesten het over eens zijn dat het gezond is en belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Dit kan een superfood zijn voor de een, maar een belastend voedingsmiddel voor de ander, ook wanneer er niet per se sprake is van een voedselintolerantie.

Ook is het heel belangrijk om te weten of je jouw voedsel wel goed verteert. Al eet je nog zo gezond, als je niet verteert wat je eet haal je er ook geen energie uit. Zeker in de Westerse wereld, waar iedereen in zekere zin te maken heeft met stress, zijn er meer mensen mét verteringsproblemen dan zonder, al dan niet onbewust.
De scan brengt ook dit prachtig in kaart, over het gehele verteringsstelsel, van “de mond tot de kont”.

Daarnaast is het altijd goed om te weten of je inmiddels een nutriënten tekort hebt ontwikkeld. Hiervoor zou wederom een apart lab onderzoek nodig zijn. De scan laat dit direct zien. Bovendien is het mogelijk om supplementen te testen. Want hoe hoog kwalitatief een supplement ook is, het zou kunnen dat het (op dit moment) geen verbetering geeft op jouw gestel. Hoe zonde dus om zomaar allerlei supplementen aan te schaffen, hoe goed ze ook bekend staan.

En dan zijn er nog hele belangrijke andere factoren die vaak niet worden meegenomen bij het ontwikkelen/ handhaven van een gezond voedingspatroon/ leefwijze. Namelijk dat wat er mentaal, emotioneel en onbewust speelt.

De meeste mensen staan er niet bij stil dat o.a. maag- en darmklachten, cravings, voedselintoleranties, nutriënten tekorten hierdoor direct en indirect worden beïnvloed.

Een enorme verrijking van de therapie

Het aanpassen van voeding en suppletie alleen is daarom vaak niet voldoende om optimale gezondheid en vitaliteit te bereiken.
Ik heb mensen in mijn praktijk gehad die keurig hun voedingspatroon aanpasten, aanvullend supplementen slikten, voldoende slaap, beweging en ontspanning kregen, zich emotioneel goed leken te voelen en tóch klachten bleven houden. Enorm frustrerend als je dan niet weet waar je het zoeken moet.
En er is geen lab onderzoek dat je kan vertellen welke onverwerkte emoties of belemmerende overtuigingen er (onbewust) voor zorgen dat je bepaalde klachten blijft ervaren. Maar ook dit laat de scan ‘spot on’ zien.

Voor mij als therapeut, maar ook volgens mijn cliënten is het een enorme verrijking van de therapie.
Nooit eerder kon ik zo snel en doelgericht naar de kern en daadwerkelijke oorzaak van een klacht/ probleem en daarmee gericht de juiste behandeling inzetten.
Wat mij betreft zou dit dan ook een terugkerend onderdeel binnen een gezonde leefwijze mogen vormen en ik kan niet wachten om het meer mensen te laten ervaren!

Zelf een scan ervaren? Boek een sessie.

Leren werken vanuit de Being in Balance Methode? Meld je aan voor het eerstvolgende inspiratie event en ontvang meer informatie over de opleiding tot Being in Balance Coach.

 

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Professor Bruce Lipton: ‘Being in Balance Method can heal the world’

Professor Bruce Lipton: ‘The Being in Balance Method can heal the world’

 

Op welke manieren bepalen gedachten je leven?

 

Professor Bruce H. Lipton is celbioloog, docent en onderzoeker aan gerenommeerde universiteiten in Amerika. Hij was een wetenschapper pur sang totdat in 1985 zijn visie dat genen bepalen wat de cellen in ons lichaam doen compleet veranderde. Hij ontdekte dat het leven van een cel voornamelijk reageert op signalen uit de omgeving en nauwelijks door onze genen wordt bepaald. 

Door wetenschappelijk onderzoek te doen kwam hij tot de ontdekking dat gen activatie onder bepaalde omstandigheden kan veranderen. Bruce Lipton deelt in zijn boek ‘De biologie van de overtuiging’ de ontdekking dat gedachten, emoties en overtuigingen ons welbevinden kunnen beïnvloeden en dat we geen slachtoffer zijn van onze genen. Hij ontdekte dat het niet de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat de genen worden ‘aan- en uitgezet’ door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waar-nemingen, onze gedachten en overtuigingen. Dit wordt ook wel ‘epigenetica’ genoemd

 

De term epigenetica wordt gebruikt voor een aantal nieuwe onderzoeksgebieden in de biologie die nauw verbonden zijn met de genetica. Het Griekse voorvoegsel ‘επι’ (epi) wordt in de Nederlandse taal veelal vertaald als ‘op’ of ‘bij’. (als in epicentrum, epidermis, enz.) Of zoals Bruce Lipton het noemt ‘control above the genes’. Dit epimechanisme heeft te maken met de mogelijkheid voor het DNA om een gen aan of uit te zetten.

 

Professor Lipton toont aan dat overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen. Zijn uiterst hoopvolle bevindingen worden beschouwd als een van de grote doorbraken in de nieuwe wetenschap. Het lijkt erop dat we ons bewustzijn zodanig kunnen trainen dat we gezonde overtuigingen kunnen scheppen. Daarmee hebben we de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven.

 

 

 

Ontmoeting met Bruce Lipton, ‘international leader in bridging science and spirit’


In 2014 verzorgde Professor Lipton een seminar van een dag in Maarsen georganiseerd door Liesbeth Bakker van Bliz Events. Liesbeth en ik kennen elkaar al jaren en delen dezelfde passie voor bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei en ik had haar eerder een Being in Balance sessie met de bodymindscan laten ervaren waar ze erg van onder de indruk was. 

 

Omdat we met Being in Balance ook epigenetische imprints kunnen meten (emotioneel significante gebeurtenissen die een sterke indruk op je lijf hebben gehad), ontstond het idee om Bruce Lipton in de lunchpauze van het congres een Being in Balance sessie aan te bieden. Normaliter is dit onmogelijk bij dit soort beroemde sprekers maar Liesbeth had als organisator van het event direct contact met hem en toen zij haar Being in Balance ervaring met hem deelde was hij direct getriggerd en nieuwsgierig en wilde hij heel graag een sessie ervaren.

 

Hij was stipt op tijd en had er duidelijk zin in. Een ontzettend warme, aimabele en intelligente persoonlijkheid! En ook iemand waar maar een paar woorden uitleg nodig waren over de werking van de scan omdat hij een autoriteit is in het veld van quantumphysica. 

 

Niet voor niets staat hij bekend als ‘international leader in bridging science and spirit’.

In de sessie kwam snel naar boven waar zijn energieresources zaten maar ook waar hij energie aan verloor en welke organen stressbelasting hadden. Tijdens het proces raakt hij steeds meer gefascineerd, zeker toen we dieper in de oorzaken van de stress op psycho-emotioneel niveau doken, zoals een diepe imprint van een ervaring uit zijn jeugd. 

 

En daar was de epigenetica, meetbaar én zichtbaar zelfs tot op cel- en dna niveau, waar hij al die jaren onderzoek naar gedaan had en in gedoceerd had. Zijn mond viel letterlijk open van verbazing! 

 

 

Jouw ‘psycho-emotionele biografie’

In de Being in Balance bodymindscan kunnen we als het ware een ‘psycho-emotionele biografie’ maken van belemmerende overtuigingen die ontstaan zijn door emotioneel significante gebeurtenissen. Zelfs van prenatale gebeurtenissen die plaatsvonden toen je nog in de baarmoeder zat. Omdat elke imprint een bepaald samengesteld frequentiepatroon in het lijf genereert kan het orgaan van een gemeten persoon spectografisch worden vergeleken met de enorme uitgebreide Being in Balance database en kunnen we zo heel nauwkeurig deze patronen in kaart brengen.ia 

Een voorbeeld: 

Stel dat de relatie tussen twee aanstaande ouders tijdens de zwangerschap werd verbroken doordat de echtgenoot de zwangere vrouw heeft verlaten voor iemand anders. Dan kan, via de gedachtengang van de moeder, in het kind onbewust de overtuiging ontstaan ‘ik ben niet goed genoeg’. Een zwangerschap duurt 9 maanden en in dit voorbeeld kan deze overtuiging een epigenetische imprint creëren in het ontwikkelende kind in de baarmoeder van ‘ik ben niet goed genoeg’. 

Fast forward 25 jaar later in dit voorbeeld: 

Het kind is nu een volwassen management consultant en mag pitchen voor een grote opdracht samen met 3 andere bureau’s. Op het moment supreme, vaak onder druk, kan deze oude overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ weer opduiken en de prestatie op dat moment negatief beïnvloeden zónder dat de betreffende persoon zich daar bewust van is. Misschien heeft de consultant van een van de concurrerende bureau’s in dit voorbeeld de diepe overtuiging ‘ik heb zelfvertrouwen, ik kan alles aan’ wat juist een helpende mindset is om in de pitch de opdracht binnen te slepen en hij wint de deal!

Op deze manier liepen we dus ook door de belangrijkste epigenetisch imprints van Professor Lipton en werden deze voor hem bewust gemaakt wat hem, in het uur dat we met hem hadden, een enorme quantumsprong in bewustzijn opleverde. 

 

Gedachten zijn krachten!

 

Als je je meer en meer bewust wordt van belemmerende overtuigingen kun je deze stap voor stap leren ‘omdenken’ zodat deze tot helpende gevoelens en helpend gedrag gaan leiden om zo stap voor stap het leven te helpen creëren zoals je dat graag zou willen. 

Gedachten energie kan de eiwitten die de functies van de cel bepalen activeren of remmen via constructieve (harmonische) en destructieve interferentie. De neurologische verwerkingscapaciteit van de onderbewuste geest is miljoenen malen krachtiger dan de bewuste geest! Uit onderzoek blijkt dat minstens 70% van alle ziektes stress gerelateerd zijn: door het ervaren van onprettige gevoelens veroorzaakt door onbewust niet helpende gedachten voortkomend uit onbewust niet helpende overtuigingen verliezen we energie en worden we uiteindelijk ziek. 

‘rewrite the ‘software’ of your mind in order to change the ‘printout’ of your life’  – Bruce Lipton

 

Je leven is als het ware een ‘print-out’ van je (onbewuste) programmeringen.

Je kunt jezelf ‘herprogrammeren’ als de onderbewuste en bewuste geest in lijn met elkaar worden gebracht. Dat is de essentie van Being in Balance coaching.

 

 

In het kort, zoals Bruce Lipton het zelf zegt: 

 

‘Onze overtuigingen creëren onze biologie. De programmeringen van je onderbewuste worden als het leven dat je ervaart uitgedrukt. Herschrijf het programma en je herschrijft je leven 

Terug naar de sessie met Bruce Lipton in  lunchpauze van zijn seminar. Waar hij vooral van onder de indruk was was dat in Being in Balance alle wetenschappelijke concepten bijeen kwamen waar hij al die jaren al mee bezig was: epigenetica, spektroskopie (frequenties meten en analyseren), biofotonen (lichtfrequenties die cellen uitzenden en ontvangen), skalargolven (ofwel longitudinale golven, volgens Prof. Meyl is deze vorm van golven de manier hoe de natuur communiceert) én quantumfysica. 

En wij zijn ontzettend trots op de testimonial die hij de dag na zijn sessie naar ons stuurde:

“With special appreciation for the Being in Balance® method – it is an important part of our evolution – for it can heal our world!”

 

Onthoud: Je bent geen slachtoffer van je genen maar dirigent van je leven. Maak er iets moois van en geniet ervan!

 

 

Lees ook:

’De Biologie van de Overtuiging’ door dr. Bruce Lipton

 

 

Zelf een scan ervaren? Boek een sessie.

Leren werken vanuit de Being in Balance Methode? Meld je aan voor het eerstvolgende inspiratie event en ontvang meer informatie over de opleiding tot Being in Balance Coach.

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM

Voor wie de wereld wil helpen helen – Daniel Zavrel

Voor wie de wereld wil helpen helen

Soms hoor je iets op een conferentie in een gesprek in de wandelgangen wat opeens sterk met je resoneert en je volledige aandacht heeft. Dat gebeurde bij mij zo’n 15 jaar geleden op een seminar over Gezondheid.

Daar sprak ik in de pauze een dame, ik weet jammer genoeg haar naam niet meer, die in Duitsland een nieuwe technologie was tegengekomen die slechts met een ‘koptelefoon’ (biofotonen trigger sensor) op het hoofd betrouwbaar, en met grote nauwkeurigheid, balans, disbalans en stressbelasting zou kunnen meten in het hele lichaam.

Ik was toen al zo’n 10 jaar bezig om vitaliteit, welzijn en bewustzijnsgroei te faciliteren in organisaties. Ondermeer met hartcoherentie training, waarbij ik met een biofeedback systeem direct het effect van stressregulatie technieken op het hartritme kan waarnemen op een scherm. Heel cool, maar het héle lichaam kunnen scannen met alleen een koptelefoon op fascineerde me nog meer en riep tegelijkertijd veel vragen op.

 

De scantechnologie 

Uiteindelijk kwam ik uit bij de fabrikant van de deze technologie, een familiebedrijf uit Hamburg in Duitsland. Tot mijn verbazing gebruikten al zo’n 600 ‘Heilpraktiker’ (equivalent van de Nederlandse natuurgeneeskundige) en zo’n 300 reguliere artsen deze technologie vooral in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De eerste ontwikkelingen van deze Being in Balance technologie zijn gedaan op Stanford Medical voor het Amerikaanse leger en later door de Russen voor zowel hun elitetroepen in het leger als voor hun kosmonauten. De wens was om voor hun kosmonauten een systeem te ontwikkelen dat eventuele disbalans in het lichaam kan detecteren zelfs nog vóór het zich fysiek heeft gemanifesteerd. Een zieke astronaut uit de ruimte terug halen is immers heel kostbaar.

Alles bij elkaar heeft 50 jaar onderzoek en ontwikkeling geleid tot het ontstaan van dit systeem, een miljardenproject. Des te bijzonder dat deze technologie in de vorm van Being in Balance coaching nu ook in Nederland beschikbaar is voor particulieren, professionals in organisaties en voor topsporters die hun gezondheid, prestaties en welbevinden op een hoger plan willen brengen.

 

Mijn eerste BodyMindScan

Toen ik 15 jaar geleden voor het eerst zélf gescand werd vond ik dat best wel spannend. Ik sliep in die tijd extreem slecht en al snel bleek uit de body-mind scan dat dat met een kindertrauma te maken had. Toen ik 3 was gingen na 20 jaar huwelijk mijn ouders uit elkaar en belandde ik samen met mijn broer en 2 van mijn zussen in een kindertehuis te Heel in Limburg. Dat was heel traumatisch. Wel ironisch ook: een verlatingstrauma oplopen in ‘Heel’.

Het Engelse woord ‘heal’ komt namelijk van ‘whole’ ofwel ‘Heel’. Net als het Nederlandse woord ‘heilig’ vroeger ‘helig’ was: ofwel iemand die heilig is is een persoon die weer ‘Heel’ is! Voor mij begon die dag de reis om op een diep niveau, ver voorbij het trauma, weer heel te worden. Door te werken met de scan raakte dit proces in een enorme stroomversnelling.

In die eerste Being in Balance body-mind scan kwamen vlekkeloos de stressbronnen en disbalansen in detail naar voren en kreeg ik in 1,5 uur inzichten en aanknopingspunten die ik in jaren niet had gekregen. Dat was het punt waarop ik dacht ‘dit is supercool’ hier wil ik zelf héél veel mensen mee gaan helpen.

Lang verhaal, kort: Mijn bedrijf werd uiteindelijk leverancier van deze technologie en ik ontwikkelde Being in Balance coaching als methode op basis van deze quantumtechnologie. Niet wetende dat me een groot avontuur te wachten stond vol met ups en downs, een échte ‘bumpy ride’! Want werken met een methode die enorm ‘disruptive’ is maakt een hoop los bij mensen, ook in mijn omgeving en vakgebied.

 

Quantumfysica

Toch staan steeds meer coaches en onderzoekers, ook in de wetenschappelijke wereld, open voor quantumfysica en bijvoorbeeld quantumcomputers. Vanuit de quantumfysica gezien is alles energie, informatie en bewustzijn. Einstein, Niels Bohr en moderne quantumfysici als David Bohm, Karl Pribram, Burkhard Heim en Anton Zeilinger spreken van een door geest en materie verbonden informatieveld.

Zo heeft de quantumwetenschap ontdekt dat elke lichaamscel en elk orgaan als het ware een soort van ‘wifi’ station is dat informatie uitzendt naar en ontvangt van andere lichaamsdelen. Elke orgaan heeft een unieke frequentie net als bijvoorbeeld een radiozender. Door de ontvangen frequenties te vergelijken met referentiewaarden uit de uitgebreide database kunnen we met de Being in Balance technologie zien of een orgaan in of uit balans is en of er bijvoorbeeld sprake is van stressbelasting.

 

Vliegensvlug naar de kern van de zaak

Op deze manier kunnen we met Being in Balance vliegensvlug naar de ‘kern van de zaak’ gaan en de essentie van mogelijke disbalansen aanpakken op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Je ziet tijdens de uitvoer van de body-mind scan, die slechts een paar minuten duurt, energiewaarden en energiecurven van je lichaam voorbij komen. Na het scannen gebruikt de Being in Balance coach de informatie uit de scan en begint de eigenlijke coaching.

 

Vernieuwers en veranderaars  

Being in Balance coaching is echt een positief disruptieve methode voor de coachingsmarkt. Het is gebaseerd op pure wetenschap maar dan wel quantumfysica, epigenetica en spectografie. Daarom werkt Being in Balance coaching het best voor mensen met een open mind die durven gaan voor hun persoonlijke ontwikkeling en groei. We richten ons vooral op vernieuwers en veranderaars in bedrijven, in de topsport en bij het selecteren en opleiden van Being in Balance coaches.

Trainer Gertjan Verbeek bij AZ was zo’n innovator, trainer Phillip Cocu van PSV was zo’n vernieuwer evenals Toon Gerbrands destijds Algemeen Directeur van PSV.

Maar ook Accenture waar Being in Balance wordt ingezet in het Truly Energized programma, Philips waar het wordt ingezet voor versnelde re-integratie en PwC waar de 100 dagen Be Well, Work Well Challenge begint en eindigt met een Being in Balance coaching sessie zijn organisaties die openstaan voor vernieuwing en groei.

Een andere groep die heel innovatief is is Team Vitaal van de Politie Noord Holland waarbinnen 5 Being in Balance coaches zijn opgeleid. Veel innovatie binnen de Politie op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit komen bij hen vandaan.

Belangrijk daarbij zijn natuurlijk de resultaten waar Being in Balance coaching aan heeft mogen bijdragen: AZ won de KNVB Beker, PSV won 3 keer het landskampioenschap, bij Philips waren na 3 maanden de deelnemers met langdurig verzuim gemiddeld weer voor 60% aan het werk en bij PwC zagen we na 100 dagen gemiddeld 50% vitaliteitstoename.

Als er 1 woord is wat ik in de afgelopen 15 jaar het meest gehoord heb na een Being in Balance coaching sessie dan is dat wel het Engelse woord ‘flabbergasted’.

De verbazing dat je met een koptelefoon het hele lichaam kunt meten en dan in korte tijd inzicht krijgt over je belemmerende psycho-emotionele patronen, dat je balancerende voeding op maat berekent krijgt en dat je ook allerlei ondersteunde interventies vanuit de technologie kunt plegen maakt dat ‘flabbergasted’ dat veel gehoorde woord is.

 

Being in Balance heeft me op veel interessant plekken gebracht en me vele interessante mensen laten ontmoeten.

Het is heel dankbaar werk als Being in Balance coach om mensen in korte tijd te zien groeien en transformeren in hun vitaliteit, innerlijke balans, welzijn en prestaties.

En wat heeft Being in Balance me op veel interessant plekken gebracht en me vele interessante mensen laten ontmoeten.
Zo ben ik een week in Moskou geweest bij een van de professoren die nog betrokken was geweest bij de eerste ontwikkelingen van de technologie voor ondermeer kosmonauten en daarna heb ik nog een opleiding van 2 weken van deze Professor Nesterov gehad op de Universiteit van Omsk in Siberië waar het minus 30 graden was!

Via Van Ede & Partners verzorgde ik ook een Being in Balance sessie voor Byron Katie, de grondlegster van ‘The Work’. Voor haar was Being in Balance eigenlijk een meetbare versie van het bewustwordings werk dat zij voor haar cliënten doet. Met name de psycho-emotionele analyse sprak haar enorm aan.

Ook heel leuk was de ontmoeting met dr. Bruce Lipton de bekende auteur van ondermeer het boek ‘De biologie van de overtuiging’ die enorm verbaasd was dat we met Being in Balance ook de cellen kunnen meten, epigenetische imprints (controle boven de genen door psyche en voeding) en zelfs de mitochondrieën (energiekacheltjes) en het DNA en dat we die ook kunnen helpen weer terug in balans te komen. Daarom schreef hij ook meteen een testimonial:

“With special appreciation for the Being in Balance® method – it is an important part of our evolution – for it can heal our world!”

 
Pakkender had hij het niet kunnen zeggen want dat is ook onze missie: krachtig bijdragen aan global health & wellbeing.

Nieuwsgierig?

Heb jij interesse in het ondergaan van een scan? Wil je concreet inzicht krijgen in jouw balans en mogelijke disbalansen? 

Boek een scansessie bij een van onze coaches.

 

Boek een Quickscan

Wil je zelf leren werken met de Being in Balance technologie en coaching methode? 

Meld je aan voor onze gratis inspiratiebijeenkomst. Tijdens de zoommeeting vertellen wij je alles over de methode en demonstreren Being in Balance® coaching aan de hand van een voorbeeldscan.

GRATIS INSPIRATIEBIJEENKOMST VOOR COACHES VIA ZOOM